Strategia anti coronavirus adoptată de Marea Britanie este conttară restului statelor lumii. Bolnavii nu sunt testați chiar dacă manifestă simprome și sunt îndemnați să stea acasă și să nu sune la serviciul de urgență decât dacă au probleme grave, a explicat antreprenorul Dragoș Stanca.
„În UK ești informat că și dacă ai simptome de coronavirus, nu vei fi testat”, a scris pe Facebook Dragoș Stanca expert digital media, potrivit PsNews.
Alte măsuri luate de autoritățile britanice, relatate de Dragoș Stanca.
– dacă ai simptome, ești „somat” să stai acasă
– chiar dacă e clar că ai, pe site-ul NHS scrie clar „do not go to a GP surgery, pharmacy or hospital”, „do not call 111”
– esti informat că și dacă ai simptome, nu vei fi testat
– trebuie să stai acasă, izolat, 7 zile – și dacă după 7 zile încă îți e rău, abia atunci poți suna la 111 (update: de ieri, 14 zile, nu 7)
– ești avertizat să nu suni aiurea, doar după ce online nu a mers
– ești informat că e bine să nu prea iei medicamente, să lași corpul să lupte, acasă
– în media apropiată guvernului apar stories cu oameni care s-au vindecat acasă, e clar că asta e „direcția” oficială
Prin urmare, cifrele actuale raportate în UK par total irelevante: nu testează nici pe cine cere test, darămite pe „toată lumea, cât mai mulți” – cum a fost, de exemplu, strategia în Coreea de Sud.
Teoria „experților britanici” – sper că nu tot ăia care-s vedete prin fake news – e că astfel se depășește mai rapid criza, și se dobândește imunitatea colectivă.
Singurele categorii tratate foarte atent sunt: 70+ ani, gravidele, cei bolnavi și de alte boli și cei cu boli imunitare.
Cu siguranță, măsuri bune pentru economie, care nu se blochează. Pentru oameni, nu e încă sigur că e bine: dacă ar fi corectă teoria, logica ar dicta să te îmbolnăvești voluntar cât mai rapid, să scapi (sau dacă se agravează măcar ai încă atenție maximă – înainte de a deveni doar un număr).
În fine. Rămâne de văzut dacă UK va da post Brexit o lecție Europei sau ……. sau”, a scris Dragoş Stanca
Strategia anti coronavirus. Marea Britanie ar putea spitaliza 7.9 milioane de bolnavi
Regatul Unit înregistrează în acest moment 1.543 de cazuri pozitive cu noul coronavirus şi 35 de decese din cauza Covid-19. Dar ţara nu recurge la teste sistematice şi a apreciat săptămâna trecută că numărul cazurilor reale este în realitate mult mai ridicat.
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu epidemia de coronavirus până în primăvara anului 2021, iar numărul persoanelor spitalizate în urma infecției cu noul virus ar putea ajunge la 7,9 milioane, se arată într-un document al Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, obținut de publicația The Guardian.
Potrivit documentului citat, este pentru prima dată când oficialii din Sănătate au recunoscut că se așteaptă ca această epidemie să circule încă 12 luni. De asemenea, sugerează că sistemul medical britanic este pregătit să trateze 80% de cazuri dintre britanicii infectați cu coronavirus.
Chris Whitty, consilierul principal al Guvernului pe probleme de Sănătate, a declarat anterior că această cifră reprezintă cel mai neplăcut scenariu, însă numărul real se va dovedi mult mai mic. Cu toate acestea, documentul arată clar că patru din cinci britanici ar putea contracta virusul.
„Cred că epidemia se va diminua în lunile vară și ar putea reveni în noiembrie, așa cum se întâmplă cu gripa obișnuită sezonieră. În timp, această situație va deveni mai puțin severă, odată cu întărirea imunității ”, a declarat Paul Hunter, profesor al facultății de Medicină din cadrul Universității East Anglia.