Primarul Capitalei, Nicușor Dan, promite din nou căldură în calorifere

Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu – Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSDPNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj CURS. Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc în intenţiile de vot în Bucureşti, cu aproape 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită şi de PPUSL. În ceea ce priveşte votul la alegerile europarlamentare, tot Alianţa PSD-PNL se află pe primul loc, urmată la mare distanţă de Alianţa Dreapta Unită şi de AUR.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (53%) consideră că Bucureştiul se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 37% consideră că se îndreaptă într-o direcţie bună.

Alianţa PSD-PNL este pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile locale, cu 48%, urmată de Alianţa Dreapta Unită – 24%. PPUSL – 12%, AUR – 11%, SOS România – 3%.

În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL are 47% din opţiuni, Alianţa Dreapta Unită – 24%, AUR – 12%, PPUSL – 10%, SOS România 3%.

38% dintre cei chestionaţi ar vota pentru Cristian Popescu Piedone la Primăra Capitalei, 27%, pentru Nicuşor Dan, 23%, pentru Cătălin Cîrstoiu, 5% pentru candidatul AUR Mihai Enache şi 2% pentru Diana Şoşoacă.

80% dintre cei chestionaţi au o părere nefavorabilă despre Diana Şoşoacă, 68% au o astfel de părere despre Nicuşor Dan, 57% au o părere nefavorabilă despre Cristian Popescu Piedone şi 54% au o părere nefavorabilă despre Cătălin Cîrstoiu, scrie ziare.com

Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, pe un eşantion de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, reprezentantiv pentru populaţia adultă rezidentă din Municipiul Bucureşti, probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95% Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor Validarea eşantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *