Taxa auto 2021. Măsurile antipoluare anunțate de ministrul mediului
Taxa auto 2021. Măsurile antipoluare anunțate de ministrul mediului

Taxa auto 2021. Taxa auto nu va fi introdusă din nou în România, nici măcar sub o altă formă, dă asigurări ministrul mediului, Tánczos Barna. Sunt vizate alte măsuri pentru creșterea calității aerului, iar acestea vor fi supuse unei dezbateri publice, a declarat oficialul de la mediu.

„Nu e vorba de nicio taxă în 2021. E o dezbatere publică pe care o va lansa Ministerul în vederea găsirii unei soluții pe baza principiului ”poluatorul plătește”. Trebuie văzut dacă acele zone urbane din cauza cărora România e în infringement pe poluare a aerului pot descuraja poluarea printr-o formă de taxare sau găsim alte mijloace, alte restricții, alte metode pentru îmbunătățirea calității aerului a spus Tánczos Barna, citat de B1TV.

 

Taxa auto 2021. O asemenea taxă este impusă în mai multe țări europene, explică ministrul mediului, care încearcă descurajarea folosirii mijloacelor de transport poluante

„E vorba despre o discuție pe care trebuie s-o purtăm în 2021. În niciun caz nu va fi nicio taxă în acest an. În niciun caz nu poate fi vorba despre taxa auto, pentru că taxa auto a fost o încercare nereușită a statului român de a taxa mijloacele auto ajunse în circulație. Am văzut ce s-a întâmplat cu aceste încercări, statul român a trebuit să returneze toți banii. Deci în niciun caz nu se poate vorbi despre o încercare de a introduce o taxă auto.

Se vorbește, în schimb, în Europa din ce în ce mai mult despre taxa de poluare. Inclusiv Germania vine cu noi taxe pe emisiile de dioxid de carbon. România va trebui să ia o decizie în 2021. Din punctul meu de vedere, dacă introduce în vreo formă o taxă de poluare a aerului… Această taxă e introdusă în 24 de state UE în diverse forme. Unele țări folosesc taxa sub formă de taxă națională la nivelul mijloacelor de transport, în funcție de emisiile de dioxid de carbon, alte state folosesc la nivel local sau regional, în funcție de zonele urbane aglomerate. Încearcă să descurajeze folosirea mijloacelor de transport poluante.

Nu e vorba de nicio taxă în 2021. E o dezbatere publică pe care o va lansa Ministerul în vederea găsirii unei soluții pe baza principiului ”poluatorul plătește”. Trebuie văzut dacă acele zone urbane din cauza cărora România e în infringement pe poluare a aerului pot descuraja poluarea printr-o formă de taxare sau găsim alte mijloace, alte restricții, alte metode pentru îmbunătățirea calității aerului”, a declarat ministrul Mediului, pentru B1 TV.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *