teodorovici 1

Eugen Teodorovici (PSD) vorbește despre industria auto din România. Senatorul consideră că industria auto este reprezentativă pentru România și dorește să o relanseze.

„M-am întâlnit săptămâna trecută, la Mioveni, cu conducerea Dacia Renault, pentru a găsi împreună soluții de sprijinire a industriei auto. Industrie cu o pondere importantă în economie, industrie care se confruntă cu cea mai mare criză din istoria sa! Pentru România este cu atât mai grav cu cât industria auto este afectată şi de pandemia COVID şi de Brexit.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Teodorovici consideră că guvernul nu sprijină cu nimic această industrie. „Orban, oferă cu generozitate sprijin moral, îndemnându-i din inimă pe romani să cumpere mașini produse în România (în timp ce ei, liberalii, din funcțiile lor înalte, folosesc mașini fabricate … NU, NU în România!!!). Sunt zero măsuri sectoriale, zero inițiative economice reale, dincolo de credite garantate. Ceea ce pentru industria auto este RIZIBIL”, spune el.

Acesta chiar a găsit un prim pas pentru a rezolva această problemă. „Am avut o discuție deschisă şi pragmatică despre nevoia imediată de strategii de relansare a productiei de autoturisme şi de impulsionare a vânzărilor de maşini produse în România. Iinclusiv la fabrica FORD din Craiova! O posibilă soluție (imediată!) ar fi, de exemplu, modificarea programului Rabla. În care criteriul pentru utilizarea acestuia să fie gradul de poluare al automobilului.”, continuă Orlando Teodorovici.

Un pact economic între forțele politice este soluția acestuia. „Cred că este OBLIGATORIU ca toate forțele politice din România, să-şi asume un pact economic de sprijinire a industriilor reprezentative, care ar trebui să aibă la bază viziunea pe termen mediu şi lung a programelor şi politicilor fiscal-economice (și nu numai!), care să fie aplicat cu prioritate, indiferent de partidul care este la guvernare”, declară el.

 

 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *