Tipul de vaccin folosit la doza a treia va fi ales în funcție de cel anterior
Tipul de vaccin folosit la doza a treia va fi ales în funcție de cel anterior

Tipul de vaccin folosit la doza a treia va fi ales în funcție de cel cu care au fost făcute primele două doze, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. „Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, faci doza trei tot cu Pfizer, acelaşi lucru şi în cazul vaccinului Moderna”, a afirmat Andrei Baciu.

Andrei Baciu a vorbit, marți, la Antena 3, despre vaccinarea anti-COVID cu doza a treia.

Tipul de vaccin folosit la doza a treia. „Când facem rapelul, adică cea de-a treia doză, putem să alegem dintre cele două tipuri de vaccinuri care sunt construite pe baza tehnologiei de ARN mesager. Aici, alegem fie Pfizer, fie Moderna, însă recomandarea este să te vaccinezi cu acelaşi vaccin. Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, faci doza trei tot cu Pfizer, acelaşi lucru şi în cazul vaccinului Moderna”, a spus Andrei Baciu.

Cei cu AstraZeneca pot alege oricare dintre cele două vaccinuri, dar pentru primele două categorii care vor să facă schimbul, vaccinarea eterogenă, avem date că este la fel de benefică cea de-a treia doză şi cu altă doză decât primele două administrate deja”, a menționat Andrei Baciu.

„În România, avem patru tipuri de vaccinuri diferite împotriva COVID-19. Cine se poate vaccina cu cea de-a treia doză? Toţi cei care s-au vaccinat cu serurile care au două doze. Vorbim în primul rând de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Pentru Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, încă nu există recomandarea unei doze de rapel”, a mai spus Andrei Baciu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *