Ultimele detalii despre procesul României cu Pfizer. Ce rol vor avea vecinii, explică Rafila
Ultimele detalii despre procesul României cu Pfizer. Ce rol vor avea vecinii, explică Rafila

Procesul României cu Pfizer ar putea fi derulat împreună cu vecinii, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, menționând că România își va desfășura strategia de apărare împreună cu Polonia și Ungaria.

Pfizer a dat în judecată România la o instanță din Bruxelles pentru contractul neonorat de stat. România a comandat peste 90 de milioane de doze de vaccin și ulterior nu a acceptat să primească și să plătească 28 de milioane de doze.

Au fost discuții tripartite, pentru că au fost prezenți și reprezentanți ai Comisiei Europene, care este semnatara contractului. Ei ne-au propus o variantă, în care să cumpărăm o cantitate de vaccinuri, pe care trebuia să ne livreze și, tot așa, nu avem ce să facem cu ele, iar pentru dozele pe care nu le luăm să plătim o sumă de bani compensatorie, Ori, nici nu permite legislația, în momentul de față, o astfel de soluție: să plătești pentru ceva ce nu ți se furnizează”, a declarat Alexandru Rafila într-o emisiune, luni seara, preluat de B1TV.

De asemenea, Rafila a menționat că în procesul care va urma, România ar putea să-și coordoneze apărarea cu Polonia și Ungaria, stabilind un punct de vedere comun, având în vedere că este vorba despre aceeași speță.

„Încercăm să ne coordonăm, am avut discuții cu reprezentanții Poloniei – am avut o primă discuție – am schimbat informații, rămâne să vedem dacă putem să facem această coordonare. Ne-am dori și noi și ei și-ar dori, astfel încât să avem un punct de vedere comun, pentru că până la urmă este vorba despre aceeași speță” a adăugat ministrul Sănătății.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *