Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, anunță că depune plângere penală, pentru „presiune politică”, împotriva lui Vlad Voiculescu, liderul USR București, pentru declarațiile acestuia din urmă la adresa sa.

„Domnule Vlad Voiculescu,

Prin postarea referitoare la mine pe care ați realizat-o ieri seară, pe o rețea de socializare, încercați, contrar oricăror principii ale statului de drept, să realizați o presiune politică de neacceptat din partea unui politician care se consideră democrat.

Acest tip de intervenție, încercarea unui politician că dumneavoastră de a cere superiorilor mei politici să intervină asupra mea, pentru că am fost citat că martor, într-un dosar de justiție, este condamnat public și legal, oriunde în lumea civilizată, în care pretindeți că ați și lucrat și studiat.

Și dumneavoastră, la fel că Primarul Clotilde Armand, încălcați prevederile art. 272, Cod Penal, articol care se referă la influențarea declarațiilor unui martor”, transmite Dan Podaru.

„Ce ar trebui să facă superiorii mei politici și sunt convins că nu o vor face, să îmi ceară să încalc legea și să nu mă prezint la un proces? Va asigur că asta nu se va întâmplă. Dar postarea dumneavoastră este o formă de presiune ce trebuie condamnată drastic de întreagă societate românească, dacă avem pretenția de a ne democratiza real.

Prin ceea ce afirmați în postare, dumneavoastră va adresați superiorilor mei ierarhici pe linie de partid, cu scopul că aceștia să îmi blocheze declarațiile și reacțiile și să mă oblige să încalc o lege.

Vă reamintesc faptul că articolul 311, Cod Procedura Civilă, îi da instanței posibilitatea de a dispune citarea și ascultarea unor martori, iar articolul 313, Cod Procedura Civilă, îi permite instanței să emită mandate de aducere împotriva unui martor care nu se prezintă dacă este citat.

Domnule Vlad Voiculescu, unde în lumea asta mare, în orice stat de drept, se întâmplă astfel de acțiuni că cea pe care o realizează Primarul Clotilde Armand împotriva mea sau dumneavoastră, prin postarea pe care ați afișat-o?

Domnule Vlad Voiculescu, necunoașterea legii nu va exonerează de efectele ei.”, explică Podaru.

„Politica pumnului în gură”

„Revenind, vă transmit faptul că acțiunea dumneavoastră se încadrează în “politica pumnului în gură”, politică foarte asemănătoare cu practicile foarte bine cunoscute ale Partidului Comunist Român și, în general, ale partidelor totalitare.

Pentru a informa publicul într-o manieră corectă, va reamintesc faptul că, în anul 2020, Consiliul Local al Sectorului 1 a realizat o HCL, cea cu numărul 293/15.12.2020, prin care au fost numiți o serie de Consilieri pentru compunerea Comisiei Mixte de mediere a conflictelor contractuale dintre Sectorul 1 al Municipiului București și compania Romprest. În cadrul acestei Comisii, în urmă votului democratic realizat la nivelul Comisiei, am fost ales Președinte al acesteia. În calitatea de președinte al comisiei, am prezidat și coordonat toate întâlnirile Comisiei și toate întâlnirile pe care Comisia și alți reprezentanți ai aparatului de specialitate al Primarului le-au realizat în acea perioada cu reprezentanții companiei de salubritate.

Trebuie să înțelegeți că această este poziția (cea de Președinte al Comisiei) din care eu înțeleg că am fost propus că martor. În consecință, este evident faptul că acest conflict de interese la care va referiți nu există, iar declarația dumneavoastră calomnioasă va fi taxată în instanța. Am obligația, că Președinte al Comisiei Mixte și Consilier Local, să mă supun legilor și să spun întotdeauna doar adevărul.”, mai scrie consilierul.

Vlad Voiculescu, vizat de o plângere penală

„Vă pun o întrebare: USR poate face plângeri penale și procese oricui, dar nimeni nu se poate atinge de politicienii USR?

Prin prezența, va anunț că și împotriva dumneavoastră voi face o plângere penală, pentru acest tip de acțiune ilegală, imorală, hartuitoare și nedemocratică pe care o realizați prin postarea de ieri.

Este cazul că USR București să se ocupe, într-o manieră serioasă, de situația de criză pe care Primarul Clotilde Armand a generat-o la nivelul Sectorului 1 și să nu influențeze, sub nicio formă, acțiunile justiției.”, anunță Dan Podaru.

Ce a scris Vlad Voiculescu pe Facebook

„Ca președinte al USR București, în ciuda unei istorii personale care ar îndreptăți pe oricine să aibă zero încredere în PNL, am ales să respect votul bucureștenilor și să am o colaborare constructivă cu președintele PNL București Ciprian Ciucu cât și un dialog constructiv cu președintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja.

Semnalez însă un lucru grav care se întâmplă astăzi în procesul în care Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand a cerut rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare Romprest. Astăzi la ora 15.00 la Tribunalul București, avocații companiei Romprest au solicitat audierea ca martor a unuia dintre consilierii locali ai PNL Sector 1 !

Nu agreez acuzațiile aruncate paușal asupra unui întreg partid dar cu siguranță nu este în atribuțiile unui consilier local să devină apărătorul unei firme private.

Atac la adresa lui Dan Podaru

Având în vedere că același domn Dan Podaru – consilier PNL Sector 1 – a avut în mod repetat în Consiliul Local S1 multiple poziții vădite în favoarea Romprest, o suspiciune rezonabilă se transformă într-un conflict de interese pe care îl semnalez public și față de care sper că partidul din care face parte va acționa, dacă nu vrea să fie de-a dreptul apărătorul intereselor Romprest (și nu ale cetățenilor) în București.”, a transmis liderul USR pe rețeaua de socializare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *