Vaccinarea obligatorie va fi impusă în Polonia angajaților din industriile considerate cheie. Vor fi obligați, astfel, să se vaccineze, sub amenințarea pierderii locului de muncă, personal din domenii precum educație, poliția, pompierii, militari, dar și gărzile de securitate.
Vaccinul devine obligatoriu în Polonia pentru profesori și alte categorii cheie, relatează Associated Press, preluat de B1TV.
Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat marţi că de la 1 martie, vaccinarea va fi o condiţie pentru angajarea și păstrarea locurilor de muncă din aceste sectoare. El a spus că, pe fondul unui nivel ridicat de infecții zilnice noi, de aproximativ 23.000 de îmbolnăviri, Polonia a urmat pașii Germaniei și Austriei, solicitând vaccinuri pentru aceste trei grupuri profesionale.
Ministrul Sănătății polonez a mai precizat că începând cu 15 decembrie, numărul de oaspeți din hoteluri, restaurante, teatre și biserici este redus la 30% din capacitatea actuală de 50% și poate fi crescut doar pentru persoanele care pot dovedi că sunt vaccinate. Discotecile și cluburile de noapte vor fi închise.
Toate școlile primare și gimnaziale trec în format on-line între 20 decembrie și 9 ianuarie.
Partidul conservator de guvernământ dezbate și un proiect de lege, care urmează să fie pregătit în câteva zile, care ar permite angajatorilor să vadă rezultatele testelor COVID-19 ale angajaților lor.
Tot mai multe țări protestează împotriva restricțiilor anti-COVID
Vaccinarea obligatorie va fi impusă în Polonia. Este o națiune de 38 de milioane locuitori și înregistrează peste 500 de decese zilnice corelate cu virusului Sars-Cov-2. De asemenea, de la începutul pandemiei, un număr de aproximativ 86.000 de persoane au decedat din cauza virusului.
Vaccinarea obligatorie este un subiect sensibil în spațiul european. Din cauza acestor clauze, tot mai multe țări protestează împotriva condițiilor și clauzelor anti-pandemice din țara lor. În Austria, vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie, iar în urma acestor afirmații, cetățenii Austriei au ieșit în stradă. În ultima perioadă, tot mai multe țări europene au urmat exemplul Austriei.