Vlad Voiculescu critici dure de la medicul Alexandru Rafila
Vlad Voiculescu critici dure de la medicul Alexandru Rafila

Vlad Voiculescu critici dure. Voiculescu nu a făcut „altceva decât să încerce să compromită corpul medical”, consideră medicul Alexandru Rafila, reprezentantul PSD. „Nu cred că a avut o atitudine care a fost în vreun fel în favoarea medicilor – ci dimpotrivă, medicii erau vinovați sau populația era vinovată, dânsul era cel mai bun gestionar al sistemului de sănătate, pe care de fapt nu îl gestionează”, a spus Rafila.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a fost criticat de Alexandru Rafila într-o emisiune B1TV, marți seară

 

Vlad Voiculescu critici dure. „Eu cred că în grupul acesta de suport tehnico-științific de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar trebui introduși sociologi sau psihologi, care să aprecieze și elementele care țin de comportamentul populației, și într-adevăr să se facă o comunicare responsabilă. Mai mult, domnul ministru al Sănătății cred că e ultimul care ar trebui să discute despre desconsiderarea medicilor pentru că dânsul, și în mandatul precedent, și în acest mandat, nu face altceva decât să încerce să compromită corpul medical. Nu cred că a avut o atitudine care a fost în vreun fel în favoarea medicilor – ci dimpotrivă, medicii erau vinovați sau populația era vinovată, dânsul era cel mai bun gestionar al sistemului de sănătate, pe care de fapt nu îl gestionează”, a afirmat Alexandru Rafila, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Măsurile nu sunt explicate, ci sunt comunicate, reclamă deputatul PSD

 

El a vorbit și despre măsurile luate de autorități, măsuri despre care spune că sunt comunicate, dar nu și explicate, ceea ce alimentează starea de tensiune socială.

Întrebat dacă s-a trecut o linie roșie atunci când, la manifestațiile anti-restricții, medicii au fost numiți „asasini” de o parte dintre protestatari, Alexandru Rafila a răspuns: „Știți ce se întâmplă? Sigur, putem să considerăm și acest lucru, că s-a trecut o linie, dar trebuie puțin să ne gândim și la istorie, istoria apropiată, pentru că în mod evident oamenii au ajuns la exasperare, unii dintre ei, unii se manifestă nepermis de zgomotos și de trivial chiar la adresa medicilor sau la adresa sistemului de sănătate, care face eforturi foarte mari în această perioadă, dar lucrul acesta trebuie să înțelegem că poate să fie și manifestarea unei lipse de comunicare corectă a situației, unei lipse de explicare a măsurilor care au fost luate”.

Pentru că măsurile sunt comunicate, măsurile nu sunt explicate, ci sunt comunicate – chestiunea aceasta generează pentru unii dintre concetățenii noștri foarte multă frustrare, mai ales că unele dintre măsuri, în mod evident, nu au niciun fel de rost, decât rostul să irite populația, cum a fost, de exemplu, cea legată de orarul redus al magazinelor alimentare, care se închid la ora 6”, a mai spus deputatul PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *