Președintele ucrainean, Volodomir Zelenski, a invocat în fața aliaților urgența nevoii de tancuri pentru Kiev în războiul declanșat de Moscova.

Volodimir Zelenski a lăsat diplomația la o parte și a subliniat că, deși ar trebui să se arate „de sute de ori” recunoscător pentru sprijinul de până în prezent al aliaților, vorbele nu pot ține locul armelor.

„Vă mulțumesc pentru condoleanțe și pentru pachetul de asistență militară (…) Cred că unitatea noastră va deveni și mai puternică. Avem însă mult timp la dispoziție? Nu, teroarea nu îngăduie multe discuții. Teroarea care arde oraș după oraș (ucrainean, n.r.) devine insolentă atunci când apărătorii libertății rămân fără armele împotriva sa.

Războiul început de Rusia nu permite întârzieri și vă pot mulțumi de sute de ori (…) având în vedere tot ceea ce am făcut deja. Însă sute de mulțumiri nu înseamnă sute de tancuri. Nu pot să pun vorbe în locul armelor care sunt necesare pentru a combate artileria rusă sau în locul rachetelor antiaeriene de care este nevoie pentru a apăra populația în fața loviturilor ruse efectuate din aer.

Timpul rămâne o armă în mâinile rușilor. Trebuie să ne grăbim, timpul trebuie să devină arma noastră uzuală alături de apărarea antiaeriană, artileria, vehiculele blindate și tancurile în legătură cu care negociem cu voi”, a declarat președintele ucrainean Zelensi, vineri, prin legătură video, în fața participanților la evenimentul de la baza militară Ramstein din Germania.

Zelenski: „Stă în puterea voastră să ne dați artileria de care avem nevoie!”

El a cerut miniștrilor Apărării din statele care ajută Ucraina să nu permită „o nouă ordine mondială în care va ura va face legile” și să-și dubleze eforturile în favoarea țării sale.

„Stă în puterea voastră să ne garantați artileria de care avem nevoie”, a concluzionat Zelenski.

La reuniunea de la Ramstein, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a prezentat cel mai recent pachet de sprijin militar pentru Ucraina, enumerând o varietate de echipamente militare incluse, între care sisteme de apărare aeriană Patriot, transportoare blindate de infanterie și cantități mari de muniție, potrivit CNN.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *