Stefan Deaconu
Aled Deaconu

Deaconu Alexandru Ștefan și-a făcut debutul în viața politică în anul 2016, când a candidat pentru un post de consilier local la primăria sectorului 1 pe listele Partidului Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE.
În scurt timp, tânărul născut pe 14 martie 1983, cu o avere impresionantă, a reușit să ocupe multe funcții importante. Deloc surprinzător, având în vedere că și tatăl său este tot bugetar, angajat la Administrația Națională Apele Române.
Conform declarației de avere depusă anul acesta, Deaconu Alexandru Ștefan și sora sa, Deaconu Cristina, au cumpărat, în 2005, patru terenuri agricole cu suprafața totală de 7.000 mp în comuna Ciolpani din jud. Ilfov. Interesant este faptul că, la vremea aceea, cei doi frați nu aveau mai mult de 22 de ani.
În declarația de avere a lui Ștefan Deaconu figurează și diferite părți din trei terenuri agricole situate în comuna Vasile Alecsandri din jud. Galați, moștenite de soția lui, în anul 2008.
Alexandru Ștefan Deaconu mai deține, tot împreună cu sora lui, trei terenuri intravilane, cumpărate în perioada 2002-2007, după cum urmează: unul de 430 mp în Azuga, jud. Prahova (cumpărat în 2002), unul de 8.400 de mp în comuna Ciolpani din jud. Ilfov (cumpărat în 2007) și unul de 5.000 mp în comuna Gruiu din jud. Ilfov (cumpărat în 2006). În 2004, Deaconu Ștefan a cumpărat, singur, un teren intravilan de 1.000 mp în sectorul 1 din București. Totodată, soția lui deține o treime dintr-un teren de aproximativ 500 mp în comuna Vasile Alecsandri din jud. Galați (moștenit în 2013).
De asemenea, Deaconu Alexandru este, împreună cu sora sa, proprietarul unei case de vacanță, cu suprafața de circa 70 mp, situată în Azuga. În 2005, soția lui Ștefan Deaconu a moștenit câte un sfert din două apartamente din Țiglina, jud. Galați, precum și un sfert dintr-un garaj situat în aceeași localitate.
Potrivit declarației de avere, în luna martie a acestui an, Deaconu Alexandru Ștefan i-a vândut tatălui său, Dan Cristian Deaconu, cu 100.000 de euro, un teren situate în Mogoșoaia, jud. Ilfov.El conduce are un BMW X3 din 2012.
Nici veniturile familiei Deaconu nu sunt de neglijat. În 2018, Ștefan Deaconu a declarat că a încasat circa 63.000 de lei din funcția de director la Electrocentrale București, peste 6.000 de lei din funcția de consilier personal al ministrului Afacerilor Externe și peste 8.000 de lei din indemnizația de consilier local la primăria sectorului 1. Soția sa, Oana Ferdean, a primit 62.000 de lei din funcția de șef birou pe care o deține la Administrația fondului pentru mediu, peste 12.000 de lei din funcția de consilier personal la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și 5.000 de lei din funcția de consilier personal la Ministrul Finanțelor Publice. În 2017, Oana Ferdean a depus actele pentru înființarea Asociației Sharp Solution
Potrivit declarației de interese, Deaconu Alexandru Ștefan este Președintele Asociației pentru îngrijire la domiciliu, educație și cercetare, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice și membru în Consiliul de Administrație al Colegiului national ”Virgil Madgearu”. Totodată, Ștefan Alexandru Deaconu este și secretar coordonator al Partidului Alianței Liberalilor și Democraților – ALDE.
Și în 2017 soții Deaconu au deținut funcții importante, care le-au adus venituri pe măsură. În declarația de avere depusă anul trecut, Ștefan Deaconu figurează ca salariat al Camerei Deputaților, în timp ce soția sa figurează ca salariat la Senat, la Camera Deputaților, la Cancelaria Prim-ministrului, dar și la firma Carmen`s Artisanal Foods.
Oana Ferdean, soția lui Alex Deaconu este sora lui Rareș Ferdean, consilier local la Cluj Napoca din partea Partidului Național Liberal.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *