2,5 milioane de lei costă un kilometru de conductă de gaze. Acesta este prețul estimat de Transgaz în cadrul unei licitații de 451 de milioane de lei pe care a lansat-o în această perioadă. Compania de stat speră să finalizeze tot contractul până la finele anului viitor.

 Transgaz: licitație de 451 milioane de lei pentru 4 loturi

180 de kilometri de conductă urmează să transporte aproape 400 de milioane de metri cub de gaz în fiecare an. Pentru că lucrarea este foarte mare Transgaz a decis împărțirea ei în patru loturi. Pentru a intra în licitație firmele trebuie să arate că au mai făcut lucrări de acest tip în valoare de cel puțin opt milioane de euro  în ultimii 5 ani.

2.4 depunere 31 iulie e1704475069792
Cele 4 loturi ale proiectului

Ofertele pot să fie depuse până la data de 24 iulie la ora 15 conform anunțului de participare sau până pe 31 iulie la aceiași oră conform procedurii electronice.

Pe Bani Publici ED.3 EP.6 - Transgaz

Investiția anunțată de Transgaz face parte din proiectul BRUA care are în vedere conectarea gazelor de la Marea Neagră cu Ungaria și Austria. Segmentul scos la licitație este situat în județele Mehedinți și Caraș Severin și va oferi posibilitatea de conectare la rețea pentru aproape 30.000 de consumatori.

Proiectul BRUA conține două faze. În prima fază, prin intermediul proiectului s-a dorit construcția conductei de transport gaze naturale între Podișor, județul Giurgiu și Recaș, județul Timiș. Conducta are o lungime de peste 480 de kilometri. Proiectul are 4 loturi. Acestea sunt:

Lot 1: km 0 (Podișor) – km 180,62 (Văleni)
Lot 2: Km 180,62 (Văleni)- Km 322,01 (Pui)
Lot 3: Km 322,01 (Pui) – Km 481,92 (Recaș)
Lot 4: Recaș – SMG Horia și 3 stații de comprimare (Jupa, Bibești, Podișor)

Faza 2 a proiectului BRUA are la bază 3 obiective de investiție. Conform Proiectului de Dezvoltare Națională și Europeană, disponibil pe site-ul Transgaz, se arată următoarele obiective:
– Construirea unei conducte de transport gaze între Recaș – Horia (50 km)
– Amplificare Stație de Comprimare Gaze Podișor, Bibești și Jupa
– Amplificare Stație de Măsurare Gaze Horia (SMG Horia)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *