Poliția de Frontieră achiziționează 5 autospeciale de supraveghere cu termoviziune în valoare de 2,4 milioane de euro. Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, reușindu-se astfel un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

Cele 5 autospeciale noi sunt destinate pentru a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care se regăsesc cele referitoare la detecția țintei de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km. Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice, respectiv: sisteme de comunicații mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentară, autonomie extinsă a rezervorului de combustibil mărit (95 l) precum și altele. Totodată, acestea sunt dotate cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua cât și noaptea, oferind, totodată, și posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă. Aparatura de observare a autospecialei este compusă din cameră cu termoviziune, cameră de vedere pe timp de zi color, telemetru laser şi sistem de poziţionare GPS.

Valoarea totală a investiției este de 12 milioane de lei, cu TVA, adică 2,4 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri nerambursabile. Pentru o singură autospecială se va achita 480 de mii de euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *