Schimbarea politică nu influențează aproape deloc afacerile. Acesta este motivul pentru care personajele principale din dosarele penale din trecut apar ca antreprenori de succes în relația cu statul. Deși primarul Brașovului face parte din generația nouă de politicieni, firmele din subordinea municipalității sunt ancorate în vechile obiceiuri. Așa se face că un contract de 36 de milioane de lei pleacă spre un afacerist care a recunoscut că a mituit oficiali publici.

Compania de Apă Brașov a semnat un contract uriaș pentru a avea parte de consultanță în realizarea achizițiilor viitoare. Cele 36 de milioane de lei urmează să fie împărțite de către trei companii care în teorie trebuie să genereze mai multe strategii pentru firma de stat din Brașov.

Romair Consulting este firma controlată de către Gheorghe Boeru, antreprenorul acuzat de mită

Printre altele, companiile trebuie să actualizeze strategia de luptă cu nămolul, să facă noua organigramă a societății și să stabilească atribuțiile angajaților. Pe lista câștigătorilor se regăsește și compania Romair Consulting din București. Firma este controlată de către Gheorghe Boeru, consultantul din dosarul Hidro Prahova unde procurorii l-au audiat pe fostul premier Victor Ponta. Antreprenorul care urmează să ofere consultanță pentru Compania de Apă din Brașov a fost acuzat că a mituit directorul de la Hidro Prahova pentru a primi contracte de la această companie.

El mai apare într-un dosar legat de mită pe care i-a dat-o vice-președintelui de la Consiliul Județean din Prahova. Numele lui Gheorghe Boeru este legat și de un dosar deschis de procurorii din Mehedinți tot pentru un contract pe bani publici.

În afară de șpăgile din dosarele în care este anchetat, afaceristul a mai plătit foloase necuvenite și cu alte ocazii. Cel mai cunoscut caz este cel al fostului primar de la Sectorul 1, Andrei Chiliman care a fost denunțat de către Boeru în momentul în care procurorii au intrat pe fir. Fostul primar a fost suspendat din funcție în iunie 2015.

Milioane și controverse: Consultanță plină de întrebări la Compania de Apă Brașov

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *