Peste 40 de milioane de lei cheltuie Serviciul de Pază și Protecție pentru  un Contract de furnizarea de echipamente hardware și aplicații informatice pentru identificarea, monitorizarea și neutralizarea amenințărilor de tip UAV(vehiculelor aeriene fără pilot).

Sisteme Wirelless securizate

Achiziția este organizată în comun de Serviciul de Pază și Protecție (SPP) prin U.M. 0149F și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) prin Direcția Achiziții Publice.

Pentru a duce la îndeplinire atribuțiile legale privind protecția fizică a demnitarilor a sediilor de lucru și a reședințelor acestora. SPP are nevoie de sisteme de protecție a comunicațiilor unitare și adaptate noilor tehnologii.

Aceste noi tehnologii vor trebui sa funcționeze atât în benzile de frecvente radio în care STS va asigura protecția comunicațiilor dar si benzile de frecvente radio în care SPP are atribuțiile legale să asigure acest tip de serviciu.

SPP va fi responsabilă pentru implementarea ulterioară a proiectului, atât pentru identificarea și monitorizarea dar și neutralizarea amenințărilor de tip UAV (Unmanned Aerial Vehicles). Tot ei se vor ocupa de identificarea și blocarea amenințărilor din spectrul de servicii wirelless, în care funcționează acest tip de echipament.

Pentru atingerea obiectivelor se va ține cont de implementarea unor mecanisme de prevenție a vulnerabilităților wirelless și a sistemelor de comunicații și se va crea unu sistem unitar de management al vulnerabilităților.

Implementarea investiției va asigura securizarea comunicațiilor destinate asigurării de servicii de date, transmisii video și voce, pentru autoritățile statului. Astfel, se va asigura creșterea nivelului de protecție și a gradului de disponibilitate al serviciilor de comunicații furnizate autorităților publice care oferă servicii digitale cetățenilor.

Achiziții uriașe în vreme de criză

Conform ultimei ordonanțe venită de la Ministerul Finanțelor conducătorii autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea reducerii cu 10% a cheltuielilor aprobate pe anul 2023.

Totodată peste 10.000 de sindicaliști din învățământ au ieșit miercuri în stradă, revendicările fiind de natură salarială, dar și privind infrastructura de educație.

Fostul Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dolj se ocupa de achizitie

Câștigătoarea procedurii de achiziție este Civitas Systems din Dolj.

Asociați în firma sunt Cristian Dobre, Mihail Sima și Păsculescu Rene- Edmond.

Cristian Dobre este fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dolj. Acesta a fost plasat sub control judiciar într-un dosar în care este cercetat pentru fapte de corupție.

Omul de afaceri Cristian Dobre este acuzat de participaţie improprie la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Fapta pentru care este cercetat  este obţinerea pe nedrept de fonduri europene, instigare la dare de mită, instigare la spălare de bani şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Omul de afaceri este asociat si în alte câteva societăți comerciale printre care: SC Civitas DIR SRL, SC Civitas PSG și SC Proiect Bistro SRL.

Civitas Systems are peste 80 de contracte de licitații publice câștigate cu instituțiile statului. Firma se ocupă cu lucrări de instalații electrice și are  o cifră de afaceri netă de peste 74 de milioane de lei.

Firma doljeană a efectuat lucrări pentru importante instituții ale statului. Printre ele se numără unități militare din subordinea Ministerului Apărării Naționale dar și Societatea de Distributie a Energiei Electrice din Transilvania.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *