ilie bolojan
ilie bolojan

Niște clienți politici ai liberalilor din Bihor au semnat un contract de 77 de milioane de lei cu Primăria Oradea. Oamenii lui Bolojan trebuie să construiască un centru antreprenorial. Printre câștigători se regăsește  un secretar executiv al PDL abonat la banii instituțiilor din județ.

Oameni de afaceri controversați

Câștigătorii proiectului din banii publici sunt firmele Madlev Cons SRL, Campeador SRL, Constructorul Salard SRL și Eud Drumconstruct SRL.

Madlev Cons SRL este condusă de omul de afaceri  Ștefan Liviu Hodișan fost secretar executiv în organizația PDL Oradea.

Acesta a reușit de-a lungul timpului să adune peste 20 de contracte din bani publici și are un profit de peste 1 milion de lei. Printre instituțiile cu care firma afaceristului bihorean a încheiat contracte se numără Inspectoratul de Poliție Bihor, Liceul Penticostal Oradea și primăriile din județul Bihor.

Campeador SRL este condusă de către Daniel Larionesi și Florin Larionesi. Aceștia au un profit de peste 7 milioane de lei. Oamenii de afaceri au fost implicați într-un scandal la Cluj, scandal în care dezvoltatorii imobiliari au transformat 40 de garaje în apartamente.

Constructorul Salard SRL este condusă de doua persoane pe numele Guba Eugen. Compania are peste 150 de angajați și un profit de 1.5 milioane. Instituțiile pentru care aceștia construiesc sunt majoritatea primăriile din județul Cluj.

Eud Drumconstruct SRL îl are administrator pe Ovidiu- Emanuel Mureșan. Omul de afaceri a reușit să asfalteze drumurile din județul Cluj cu numai 7 angajați. Firma condusă de afacerist are o cifră de afaceri de peste 1.5 milioane de lei. Instituțiile cu care acesta are principalele lucrări se află de asemenea in județul Cluj.

Pe hârtie proiectul arată bine

Lucrările propuse se încadrează în strategia de reamenajare a zonei urbane prevăzute în Planul de mobilitate și Strategia integrată de dezvoltare urbană.

Pe lângă realizarea lucrărilor la viitorul Centru de antreprenoriat vor fi create simultan și coridoare de mobilitate durabilă și se va construi inclusiv o parcare de tip Park and Ride.

Totodată, vor fi reabilitate, restaurate și se va reda refuncționalitatea zidurilor cetății Oradea. Toate obiectivele de investiții vor fi realizate simultan iar traficul în zonă va fi închis.

Lucrările vor fi realizate în două etape. Prima etapă conține lucrările de reabilitare a corpului de clădire în care își vor desfășura activitatea antreprenorii  și va fi construită inclusiv o stație de pompare cu un rezervor de apă îngropat. A doua etapă cuprinde clădirea nouă, precum și lucrările de amenajare a spațiilor exterioare dintre cele două corpuri.

 Spațiul public din jurul clădirilor vor fi amenajate cu alei pietonale și spații verzi, edilii dorind să se creeze o perdea verde de vegetație. Pe lângă locurile de parcare existente vor fi create și amenajate încă 50 de locuri de parcare supraterane cu staționare de scurtă durată pentru vizitatori sau clienți.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *