O asociere de firme cu administratori anchetați penal vor executa pentru suma de 128 de milioane fără TVA construirea rețelei de alimentare cu apă pe Valea Prahovei. Proiectul include extinderea rețelelor de apă și de canalizare din localitățile aflate în aria de operare a operatorului Hidro Prahova SA, precum și dezvoltarea unor surse suplimentare de apă potabilă de calitate.

Firme implicate în scandaluri penale

Cei peste 128 de milioane  de lei fără TVA merg către asocierea de firme Oldroad Construct SRL și Tancrad SRL.

Oldroad Construct SRL o are ca administrator pe Elena Duță. Compania condusă de aceasta are o cifră netă de afaceri de peste 20 de milioane de lei cu doar 47 de angajați.

Tancrad SRL este admininstrată de unicul asociat Cătălin Cristian Stăncic.  Din 2007 şi până în prezent, compania a avut contracte cu statul de aproape 600 de milioane de lei.

Cristian Cătălin Stăncic este judecat într-un dosar penal din 2014, alături de baronul  PSD, Bunea Stancu. În acest dosar, administratorul firmei Tancrad, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată și uz de fals.

Procurorii au arătat că patru contracte încheiate între Tancrad SRL Galați și Consiliul Județean  Brăila au fost atribuite prin fraudă.

Tancrad SRL este considerată firma de casă a fostului preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac, şi a preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Numai în 2013, firma a avut 10 contracte cu cele două consilii judeţene. În perioada respectivă firma s-a ocupat de reabilitat parcuri de joacă, a deszăpezit drumurile din Galaţi.

Canalizare pe Valea Prahovei

Hidro Prahova a atribuit contractul pentru servicii de construire rețele de alimentare cu apă și canalizare în Breaza, Comarnic, Sinaia și Bușteni.

Peste 128 de milioane de lei fără TVA au primit firmele care se vor ocupa de contract.

Valoarea contractului include rezerva de implementare dar nu include cheltuieli diverse și neprevăzute. Contractul se compune din perioada de execuție a lucrărilor care este de 24 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție care este de minim 36 de luni de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor

Vor fi executate lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de construcții de stații de pompare, lucrări de construcții de canalizare de ape reziduale, stații de pompare a apelor reziduale dar și lucrări de apă și canalizare și de conducte de evacuare.

Criteriul de atribuire cel mai important a rămas prețul cu o pondere de 51%, restul contând eficiența energetică 20%, gradul de adecvare al graficului general de realizare a investiției publice contând 9% iar restul de 20% fiind componenta tehnică.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *