Primăria Municipiului Curtea de Argeș investiție de peste 6 milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun. În spatele afacerii se află firma deținută de unul din denunțătorii Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.
Pe ce se duc cei 6 milioane de euro
Obiectivul general al contractului vizează creșterea mobilității urbane în Municipiul Curtea de Argeș prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, durabil și accesibil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon.
Contractul are trei obiective specifice. Principalul obiectiv este „Dezvoltarea rețelelor de piste dedicate circulației bicicletelor și înființarea sistemelor de închiriere a bicicletelor”. Acesta presupune dezvoltarea rețelelor de piste dedicate circulației bicicletelor precum și înființarea sistemelor de închiriere a bicicletelor. Înființarea a patru sisteme de închiriere a bicicletelor precum și dezvoltarea rețelelor pe piste cu 4.016 km ce sunt specifice circulației bicicletelor. Înființarea a 15 locații în vecinătatea principalelor puncte de interes pentru parcări pe termen scurt.
Al doilea obiectiv al contractului este „Dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride”. Acesta presupune dezvoltarea infrastructurii necesare pentru utilizarea autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 pucte de încărcare specifice pentru aceste tipuri de mașini.
Iar ultimul obiectiv este „ Intervenții la infrastructura stadală și pietonală”. Acest obiectiv al cpntractului presupune modernizarea și reabilitarea troruarelor precum și a zonelor pietonale, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Lucrări pentru dirijarea și siguranța circulației fluxului de pietoni precum și amenajarea și semnalizarea corespunzatoare a trecerilor de pietoni. Doarea cu 9 aparate destinate taxării autovehiculelor pentru parcare.
Dotări în valoare de peste 80 de mii de lei
Durata contractului de investiție este de 27 de luni. Din acestea, 3 luni sunt pentru proiectare, iar 24 de luni sunt pentru execuția lucrărilor.
Valoarea totală a proiectului este de 30,3 milioane de lei, fără TVA. Valoarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție este de 419 mii de lei, fără TVA. Asistența din partea proiectantului are o valoare de 132 de mii de lei, fără TVA. Organizarea de șantier are o valoare de 644 de mii de lei, fără TVA. Pentru construcții și montaj valoarea este de 27,8 milioane de lei, fără TVA.Pentru probele tehnologice și teste valoarea este de 30 de mii de lei, fără TVA. Documentațiile tehnice necesare au o valoare de 45 de mii de lei, fără TVA. Valorea utilajelor și a echipamentelor este de 995 de mii de lei, fără TVA. Studiile cerute de legislația în vigoare au o valoare de 70 de mii de lei. Valoarea dotărilor este de 80,8 mii de lei. Pentru pregătirea personalului valoare este de 29 de mii de lei, fără TVA.
Firmă controversată în spatele contractului
Contractul a fost câștigat de Kranz Eurocenter, deținută de către Corin Boian. Compania are sediul în Pitești și un număr de 85 de angajați.
În 2014, firma controlată de Corin Boian, apropiat al fostei guvernări PDL, a fost anchetată de procurorii DNA într-un dosar de evaziune fiscală. Boian a fost cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală într-un dosar unde prejudiciul se ridică la suma de 2.385.000 de lei.
Corin Boian, partener de afaceri al lui Adrian Gardean este cel care îi aducea Elenei Udrea șpagă cu valiza, direct la Minister.
„Boian Corin a venit la biroul meu din Băneasa, având cu el o geantă neagră de mână, cam de dimensiunea unei unităţi centrale de calculator în care avea o sumă de bani, spunându-mi că sunt 600.000 euro. În aceeaşi geantă am pus şi eu 300.000 euro. Din câte îmi amintesc, toţi banii pe care i-am pus eu erau în bancnote mari, de 500 de euro. De la biroul meu, am mers împreună cu Boian Corin, cu maşina acestuia, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din apropierea Casei Poporului”, ar fi mărturisit Adrian Gărdean.
Leave a comment