Trei comune din județul Olt vor avea în sfârșit un sistem inteligent de distribuție al gazelor. Noua rețea de gaze naturale va avea peste 130 de kilometri și va fi realizată în comunele: Studina, Grădinile și Brastavățu. Proiectul va costa aproximativ 20 de milioane de euro.

În cele trei localități urmează a fi construită o rețea nouă de gaze naturale de peste 130 kilometri, cu peste 3.700 de beneficiari, legătura acesteia fiind făcută de la conducta de gaze a municipiului Caracal. La momentul actual, în cele trei localități nu există un sistem de distribuție al gazelor naturale, cetățenii care locuiesc acolo, precum și primăriile, școlile, dispensarele, grădinițele și agenții economici, folosesc pentru a se încălzi combustibili solizi și lichizi, în timp ce, pentru a găti mâncare în case se utilizează butelii cu gaz petrol lichefiat, lemne si cărbuni.

În comuna Studina se va realiza o rețea de distribuție a gazelor naturale cu o lungime de 60 de kilometri, din care rețeaua de distribuție va funcționa în regim de presiune înaltă pe 30 de kilometri și în regim de presiune medie pe alți 30 de kilometri. Se vor asigura minim 1.010 branșamente. În comuna Grădinile se va realiza o rețea de distribuție a gazelor naturale cu o lungime de 19 kilometri, din care rețeaua de distribuție a gazelor naturale va funcționa în regim de presiune medie și va asigura minim 622 de branșamente. În comuna Brastavățu se va realiza o rețea de distribuție a gazelor naturale cu o lungime de 52 de kilometri, din care rețeaua de distribuție a gazelor naturale va funcționa în regim de presiune medie și va asigura minim 2.090 de branșamente.

Valoarea totală a investiției este de 98 de milioane de lei, cu TVA, adică 20 de milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *