dorean
Comisarul sef al Garzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran, a fost numit in aceasta functie la presiunile presedintelui PNL Tulcea, Stefan Ilie, noteaza presa locala. Marti, Meran a fost prin in flagrant de procurorii DNA in timp ce lua mita 5.000 de euro.

Desi acea o condamnare in 2012 pentru deturnare de fonduri, Meran a ajuns comisar sef al Garzii de Mediu Tulcea. Cum a fost posibil?

Meran, originar din Tulcea, a fost vicepresedinte al Partidului Forta Nationala, formatiune infiintata de Teodor Melescanu. El a fost adus la Tulcea de presedintele PNL Tulcea, Stefan Ilie, scrie Tulcea Noastra.

„Dorin Meran a ajuns sa fie numit comisar sef la Comisariatul din Tulcea pe linie politica galben-portocalie! Acesta era jurist la primaria unei comune din judetul Galati si s-a trezit peste noapte comisar, apoi sef al Garzii de Mediu, pentru ca presedintele PNL Tulcea, Stefan Ilie, a tropait la Bucuresti si si-a adus om de casa, deoarece fostul comisar sef nu ii era in gratii si nu s-a sfiit sa sanctioneze cu amenzi uriase derapajele Primariei Tulcea si ale colaboratorilor apropiati politic sau pe interese. Astea au durut, orgoliile au crescut si mizeria politica si-a mai spus o data cuvantul”, scria publicatia in iunie 2023.

In articol, jurnalistii din Tulcea scriau ca Meran a refuzat sa aplice legea in privinta aruncarii gunoaielor.

„Povestea incepe cand omul intrigat de mizerie, mirosuri si bataia de joc impotriva naturii, a apelat la comisarii Garzii de Mediu Tulcea. A ajuns la seful comisariatului, Dorin Meran, caruia i-a expus situatia. ‘Si ce vrei sa-ti fac eu? Adu-mi filmari cu cine arunca gunoaie, sau da-mi hartii cu cine e proprietarul, ca noi nu avem timp de toate astea’, ar fi fost raspunsul celui abilitat sa ia primele masuri, cu celeritate maxima. Adica…FLIT!”, scria Tulcea Noastra.

Procurorii DNA l-au prins marti in flagrant pe Dorin Meran, seful Garzii de Mediu din Tulcea, in timp ce incasa spaga. Meran avea deja o condamnare, in 2012, pentru deturnare de fonduri.

Conform Directiei Nationale Anticoruptie, prin decizia penala nr. 156 din 30 ianuarie 2012, Curtea de Apel Galati a hotarat urmatoarele: „Condamnarea inculpatului MERAN DORIN, administrator SC METACON REP SRL, la pedeapsa de 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata, pe un termen de incercare de 3 ani si 2 luni, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, deturnare de fonduri si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata“.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *