USR pierde voturi care merg către AUR, partidul lui Simion

Președintele AUR, George Simion, și-a exprimat dorința ca formațiunea pe care o conduce să guverneze singură, însă nu exclude varianta unei colaborări în cazul în care ar avea nevoie de parteneri. Cu toate acestea, Simion afirmă categoric că o alianță cu PSD este exclusă, considerând că acest partid nu este capabil să reformeze statul român în conformitate cu viziunea AUR.

Liderul AUR a menționat că principala modalitate de a ajunge la guvernare este prin votul românilor, obținând 50% + 1 din voturi. O altă variantă ar fi câștigarea unui tur 2 al alegerilor prezidențiale, pe care Simion sugerează că l-ar putea disputa cu un candidat al PSD.

În ceea ce privește eventuale colaborări, Simion indică faptul că este deschis la discuții cu PNL sau USR, subliniind că PNL ar trebui să fie de acord cu unele propuneri ale AUR, cum ar fi reducerea numărului de primari și reforma administrației centrale. De asemenea, Simion a anunțat că după alegerile europarlamentare va fi anunțat și candidatul AUR pentru prezidențialele din 2024.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *