Consiliul Național al PSD s-a reunit luni, la ora 10.00, pentru a vota noile propuneri pentru ministerele rămase fără titular, în urma demisiilor lui Marius Budăi și a Gabrielei Firea. PSD mizează pe două femei pentru funcțiile guvernamentale.

Marcel Ciolacu: Doamna Firea nu a greșit cu nimic instituțional

Ședința Consiliului Național al PSD s-a încheiat. Marcel Ciolacu face declarații.

Marcel Ciolacu, despre nominalizarea Simonei Bucura Oprescu și a Nataliei Intotero: Sunt două doamne cu activitate politică și în parlament.

Premierul a vorbit despre demisia Gabrielei Firea, menționând că, în opinia sa, Firea nu a greșit cu nimic.

Doamna Firea nu a greșit cu absolut nimic instituțional. Nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoanele cu dizabilități. Presupun că demisia domniei sale a venit în urma unor dezvăluiri ale presei. Să fie un lucru pe care să-l învățăm fiecare dintre noi. Să avem grijă de oamenii care apar pe urmă să folosească aceste conjuncturi, în care, câteodată nu sunt invitați, ca să-și vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare dar cred că, cu toții și eu și colegii mei, trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar în anturajul mostru.

Conform surselor social-democrate citate de Gandul, Simona Bucura Oprescu a fost votată în ședința Consiliului Național al PSD, pentru a prelua Ministerul Muncii. Un vot favorabil a primit și Natalia Intotero, pentru portofoliul Familiei.

Ciolacu: „Toți trebuie să facă un pas în spate”

După demisiile celor doi miniștri, Marius Budăi și Gabriela Firea, Ciolacu a anunțat că așteaptă ca și autoritățile locale cu atribuții să-și asume responsabilitatea. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății, spune Ciolacu, să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *