Mihail Purcarea
Teodor Purcarea

Mihail Teodor Purcărea a debutat pe scena politică în anul 2016, când a reușit să ocupe un post de consilier local la primăria sectorului 1, după ce a candidat pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP). Previzibil, având în vedere donația în valoare de 140.000 de lei, pe care a făcut-o partidului în 2014.
Purcărea Teodor Mihail, născut la data de 21 august 1981, deține doar două mașini: un autoturism Hyundai fabricat în 1999 și un autoturism Volkswagen fabricat în 2011. În 2018, el a câștigat circa 9.400 de lei din indemnizația de consilier local la primăria sectorului 1. Pe de altă parte, soțția lui Teodor Purcărea, Raluca Cristina Purcărea, a câștigat tot 9.400 de lei din salariul de la Cosmo Business SRL. În plus, ea a încasat și 2600 de lei din alocațiile copiilor.
Mihail Purcărea este fiul lui Cornel Purcărea, fost ofițer de contrainformații militare anchetat în 2013 de către DIICOT pentru importuri ilegale de armament și materiale radioactive.
Mult mai cuprinzătoare este declarația de interese a lui Mihail Purcărea. Acesta deține acțiuni sau părți sociale la firmele: Compania de Montaj, Instalații și Sisteme de Supraveghere BIS SRL, IBO ETRADING SRL, Stera Agro Aqua SRL, Euroferma Grup SRL, Finance Pro Invest, WND Telecom Distribution SRL și este președintele Asociației The Four Hundred. Purcărea Teodor este administrator al firmelor Decar Finance Invest și PMT Management Solutions SRL și director general al firmei SC Agrirom SRL, însă este suspendat, fiind în concediu creștere copil. Totodată, Purcărea Teodor Mihail este și vicepreședintele filialei PMP Sector 1.
Purcărea Mihail Teodor a înființat Compania de Montaj, Instalații și Sisteme de Supraveghere BIS SRL în anul 2008, alături de Brebeanu Vasile, Constantinescu Ștefan și Ciomag Daniel Alexandru. În 2009, a intrat în cărți și Hotaranu Daniel.
Compania IBO ETRADING SRL a fost înființată în anul 2007, de Teodor Purcărea, Predescu Gabriel, Constantinescu Ștefan și Ciomag Daniel Alexandru. În 2011, devine acționar și Nae Adrian, după retragerea lui Predescu Gabriel, în 2009.
Stera Agro Aqua SRL a fost înființată în 2012 de Anghel Carmen Rodica Despina și Rasidescu Alecsandru Ion Ștefan. Mihail Purcărea a intrat în firmă în februarie 2016, alături de mama lui, Purcărea Adriana și Bratu Adrian. De la 1 martie 2016, cei trei au preluat compania în întregime.
Euroferma Grup SRL a fost înființată în 2006 de Manea Ionel și Florin Stoiciu. Obiectul de activitate al firmei era creșterea păsărilor. În 2008, Cornel Purcărea, Locotenent-colonel (r), tatăl lui Teodor Purcărea, este numit administrator al firmei. În același an, firma este preluată de SC Agrirom, iar ulterior Adriana Purcărea este cooptată în calitate de asociat, primind 75% din acțiuni, iar Teodor Mihail Purcărea este numit administrator, în locul tatălui său.
SC Agrirom SRL a fost înființată în 2001 de Wehbe Mohamad Bilal (libanez cu cetățenie română), Cornel Purcărea (care a fost și administrator) și Tudor Constantin. În 2006, compania Finance Pro Invest a preluat 80% din acțiunile SC Agrirom SRL. În 2017, SC Agrirom SRL a avut un profit de aproape 6 milioane de lei.
Bilal este unul dintre cei mai bogați afaceriști libanezi din domeniul agriculturii. Presa a relatat mai multe afaceri oneroase cu terenuri făcute de arab în România.
Finance Pro Invest a fost înființată, în 2005, de Wehbe Mohamad Bilal, Cornel Purcărea și Teodor Purcărea, având ca activitate principală construcții de clădiri și lucrări de geniu. Firma avea, anul trecut, datorii de 56 de milioane de lei.
Finance Pro Invest, Manea Ovidiu și Teodor Purcărea au înființat, în 2006, WND Telecom Distribution SRL. Firma a fost radiată în 2016, când avea datorii de aproape 50 de milioane de lei.
Decar Finance Invest (fostă PLAYKOKOSOFT MEDIA DEVELOPMENT – S.R.L.), unde Teodor Purcărea este administrator, a fost înființată în 2011. Unul dintre asociații acestei firme a fost Decar Interhold Corp, constituită conform legislației din Panama, reprezentată legal de Președinte ROGER ALBERTO SANTAMARIA DEL CID, prin cei doi domni Purcărea, tată și fiu. În 2015, PMT Management Solutions SRL a preluat toate acțiunile Decar Finance Invest.
PMT Management Solutions SRL, unde Mihail Purcărea este administrator, a fost înființată în 2003. Firma a intrat în atenția presei în urmă cu mai mulți ani, când Oxo Network Corporation, patronată de PMT Management Solutions (51%) şi Oros Intermed SRL (49%), a preluat ca intermediar 1.884 de tone de arme din Taiwan, care au fost neutralizate la Uzina Mecanică (UM) Băbeni – Vâlcea. La acea vreme, PMT Management Solutions SRL era controlată de Mihail Teodor Purcărea (50%) şi Irina Cristina Papuc (50%).
În ciuda afacerilor profitabile politicianul pare a avea dificultăți financiare. El este urmărit de Piraeus Bank, Garanta Asigurări și Improvement Credit Collection pentru diferite datorii. De asemenea, Direcția Generală a Finanțelor Publice din București a încercat să atragă răspunderea sa pentru neplata de către una din companiila la care este administrator a taxelor datorate la buget. În dosarul cu nr. 1309/122/2013 s-a judecat angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006 pentru Mihail Purcărea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *