Alexandru Dinu este unul dintre cei mai tineri consilieri locali din Capitală. Născut pe 7 martie 1990, Dinu Alexandru a devenit consilier local în 2016. Alexandru Dinu a candidat pe listele PNL la Sectorul 2.

Acesta pare a fi al doilea loc de muncă al tânărului liberal. Potrivit declarației de avere, în 2016 era angajat ca referent la cabinetul unui parlamentar. Tot în 2016 Dinu și-a încercat norocul la pariuri, de unde a câștigat aproape 3.000 de lei.

Pentru Alexandru Dinu, obținerea mandatului de consilier local la Primăria sectorului 2 a fost de bun augur. Potrivit declarației de interese, după ocuparea funcției de consilier local, firma sa, SC Dinamic Management Consulting SRL, a reușit să obțină diverse contracte cu instituții de stat.

Alexandru Dinu – bani de la stat

Compania a luat bani de la Direcția Piețe din Sectorul 4, Biblioteca Metropolitană București sau Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Dinamic Management Consulting a primit bani și de la Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

De notat că toate contractele au fost atribuite prin achiziție directă. Potrivit Ministerului Finanțelor, în 2018, firma a a raportat un profit de 56.000 de lei. Cifră de afaceri netă a fost 125.000 de lei.

În 2019 sarabanda banilor publici a continuat „Firma lui Alexandru Dinu a încheiat pe 23 august 2019 un contract care i-a adus 129.000 de lei. Banii sunt de la Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București PROEDUS, finanțat din bugetul Capitalei și din venituri proprii. Firma lui Dinu trebuie să ofere, pentru banii primiți,”Servicii de dezvoltare platformă – software educațional pentru proiectul Self Learning Hub”. conform unei investigații realizate de Liberatatea.

Dinu Alexandru a înființat firma în anul 2010, împreună cu mama sa, Agripina Dinu. În 2019, aceasta i-a cedat fiului ei cele cinci procente pe care le deținea.

În 2018 singurul venit al lui Dinu a fost indemnizația de consilier local în valoare de 12.000 lei.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *