Consilier local Cristi Buznicea
Cristi Buznicea, PNL Sectore 6

Cristinel Buznicea este un politician liberal provenit din vechiul PDL. El a intrat în Consiliul Local al Sectorului 6 în 2008. Atunci el era adânc implicat în afaceri, fiind administrator
la firmele ACSA Trans, BES Investment International SRL, ADIG World și BES Bragadiru.  Cu toate aceste afaceri, declarația sa de avere din 2009 arăta că nu deținea casă sau teren. La acel moment soția sa, Anca Buznicea stătea acasă fiind în condediu de creștere a copilului.

În 2010, Cristinel Buznicea a rămas la fel de sărac deși era în continuare administrator la BES Bragadiru, ADIG Park și ADIG World și primea salariu de administrator și de la BES Investment International.

În 2012 el a devenit administrator și la Domino Taxi de unde a primit 15.000 lei pe an, bani care completau salariul de 18.000 de lei pe an de la ADIG Park și indemnizația de 504 lei de la Consiliul Local al Sectorului 6. Tot atunci a reușit să dețină prima proprietate, 3/8 dintr-un apartament de 66 mp moștenit la fel ca și un teren de 1612 mp în Ilfov. A fost un an bun pentru Cristinel Buznicea, el reușind să își păstreze locul de consilier local la Sectorul 6 deși în acel an PDL nu a performat niciunde în țară.

Politician experimentat, Cristinel Buznicea a trecut cu bine și peste alegerile din 2016 și a rămas în Consiliul Local al Sectorului 6. Conform declarației de avere depusp după alegeri era la fel de modes din punctul de vedere al proprietăților. Primea un salariu de 18.000 de lei de la ADIG Park SRL. Soția sa Anca Buznicea era remunerată cu 12600 de lei de ADIG Concept Brand SRL.

Dacă la venituri și proprietăți Buznicea nu prea stă bine, în afaceri este un artist. Firma sa ACSA Trans Orizont a fost asociat cu ESB INTERNATIONAL TRADING INC, un offshore din Insulele Virgine Britanice reprezentat de israelianul Elad Akiva sau de un anume Andy Boiangiu, un medic stomatolog israelian pe care il găsim asociat cu Buznice în mai multe operațiuni comerciale.

Consilierul local a scăpat de ACSA Trans în 2010, iar la Ministerul Finanțelor nu găsim nicio dată comercială despre această societate. Știm însă faptul că Buznicea a beneficiat prin această firmă de licențe de taxi, niște active dorite de multă lume și care în mod normal nu puteau fi înstrăinate odată cu falimentarea firmei.

O altă firmă în care Cristinel a fost asociat cu Andy este BES Investment International SRL. Cei doi au fondat firma în anul 2005 tot pentru a face afaceri în domeniul transporturilor. Nici această societate are bilanțurile înregistrate la Ministerul de Finanțe. Și această companie tot în jurul licențelor de taxi s-a învârtit. Tot cu taxiuri s-a ocupat și ADIG World, o firmă care s-a aflat în sfera de influență a consilierului Buznicea și pe care acesta a preluat-o de la Costache Poteraș. BES Bragadiru, o altă firmă fondată de Cristinel Buznicea a ajuns tot la Constanța, la fel ca și ACSA Trans. Nici despre aceasta nu există multe detalii financiare.

În rezumat, majoritatea afacerilor lui Buznicea s-au bazat pe mult doritele licențe de taxi emise de administrația locală. Deși aparent banii s-au pierdut din statistici, în mod clar Buznicea a scos mult mai mult profit decât lasă să se vadă bilanțurile lipsă de la Ministerul Finanțelor Publice.

Administrator la Domino Taxi, firmă deținută de un evreu și intrată în faliment, Buznicea a reușit să strângă pest 110 licențe de taxi de la Primăria București. O licență permite posesorului să încaseze zilnic 200 de lei. Asta face ca încasările unei firme cu 110 licențe să fie de 22000 de lei/zi (aproximativ 141.000 euro/lună).

Buznicea este născut la 19 august 1968 și este absolventul prestigioasei universități Bioterra din București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *