Melciu Florin Sector 4
Melciu PNL

Florin Melciu și-a început ucenicia politică din postura de consilier în Parlamentul European în 2004. La 5 ani distanță, Melciu era consilier al ministrului Internelor și Reformei în Administrație, iar din 2007 în 2009 el a ocupat funcția de sub-secretar de stat la MIRA ca și director al Institutului Național de Administrație.
La alegerile din anul 2008, Florin Melciu fost ales de locuitorii Sectorului 2 din București să-i reprezinte în Consiliul Local. Alegerile parlamentare l-au găsit în postura de candidat PNL pentru funcția de deputat dar nu a reușit să intre în Parlamentul României. Din 2011 a ocupat mai multe funcții la Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului.
Absolvent al Facultății de Științe Politice și al Facultății de Administrație Publică, Florin Melciu a absolvit un program masterla la SNSPA. El s-a perfecționat la Institutul national de administracao I.P., Portugal, Lisbon în „Organizarea, administrarea si perfectionarea Institutelor de pregatire a liderilor locali” și la European Institute of Public Administration, Spain, Barcelona în „Politici piblice – proceduri, medote, standarde si evaluari ”.
Deși are un profil de tehnocrat și nu a prins nicun loc politic la alegerile din 2012 sau 2016, Florin Melciu este activ în Partidul Național Liberal. El este vice-președinte al PNL Sector 4 și unul dintre susținătorii fervenți ai actualului președinte liberal, Ludovic Orban.
În 2011, Florin Melciu deținea, conform declarației de avere două apartamente și o garsonieră. Politicianul nu avea nici datorii și nici active financiare, iar venitul familiei era completat de salariul de 35.000 de lei anual încasat de soția sa Aura Melciu, de la ANCOM. Doi ani mai târziu, averea lui Florin Melciu sporise cu un Opel vechi de patru ani, dar liberalul contractase și un împrumut de 15000 de lei la Garanti Bank.
În 2016, Opelul a fost schimbat cu un Jaguar de șase ani vechime și unul dintre apartamente a fost vândut cu 47000 de euro. Un an mai târziu, politicianul cumpără în rate un nou apartament și vinde mașina cu 20.000 de euro. Salariul lui Florin Melciu a fost în 2017 de 49000 de lei de la Ministerul Agriculturii. El a mai încasat încă pe atât de la Softline SRL și și-a completat veniturile cu 10000 de lei din drepturi de autor. Soția sa a câștigat 55000 de lei de la ISCTR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *