Cristina Grigorescu
Iulia Grigorescu

Grigorescu Iuliana Cristina și-a făcut debutul pe scena politică în anul 2015, când a intrat în Consiliul Național de Integritate ca membru supleant, fiind membră a Partidului Național Liberal (PNL).
Cristina Iuliana Grigorescu este căsătorită cu Silviu Grigorescu. Potrivit declarației de avere din 2015, în 2014 Silviu Grigorescu a cumpărat un apartament de 95 mp în sectorul 4 din București, după ce a contractat un credit în valoare de 63.000 de dolari pe o perioadă de 30 de ani de la Verida Credit IFN. Cei doi soți dețin și bunuri în valoare de 50.000 de euro, primite cadou la căsătoria civilă.
În 2014, Grigorescu Cristina Iuliana a obținut venituri în valoare de 25.000 de lei de la Senatul României, peste 11.000 de lei din indemnizația de membru în Consiliul de Administrație al INCD Geoecomar (Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina) și aproape 6.000 de lei de la Ministerul Afacerilor Externe din indemnizația de la europarlamentare și prezidențiale. În același an, Silviu Grigorescu a obținut aproape 80.000 de lei din salariul pe care îl avea la firma Hanner RD.
Compania care l-a plătit pe soțul Iulianei Grigorescu se ocupă de dezvoltarea unui complex rezidențial în Parcul Tineretului. The Park Apartments este un ansamblu rezidențial nou, situat la 300 m de intrarea sudică în Parcul Tineretului și include 450 de apartamente. Firma are acționari din Lituania, iar Silviu Grigorescu este manager general.
În declarația de avere depusă un an mai târziu, în 2016, Cristina Iuliana Grigorescu declara și dividende în valoare de 133.000 de lei primite de soțul său de la firma SC ASG CONS SRL, unde este asociat, deținând 50% din acțiuni. Într-o altă declarație de avere, depusă în iulie 2016, atunci când a candidat pentru un post în consiliul local al primăriei sectorului 1, PNL-ista a declarat în plus ceasuri și bijuterii în valoare de 23.500 de euro, achiziționate în perioada 2015-2016.
În 2017, Cristina Iuliana Grigorescu a achiziționat un apartament de 45 mp în București, după ce a contractat un nou credit pe 30 de ani, de această dată la ING, în valoare de 212.000 de lei. Totodată, colecția de ceasuri și bijuterii a familiei Grigorescu s-a mărit, ajungând să valorize aproape 30.000 de euro.
Potrivit declarației de avere din 2018, situația s-a schimbat mult. Cum la secțiunea soț/soție nu mai figurează nimeni, presupunem că Iuliana Grigorescu a divorțat. Așa se explică și faptul că Iuliana Cristina Grigorescu a cumpărat, de una singură, două terenuri intravilane în comuna Corbeanca din județul Ilfov, cu suprafața totală de aproximativ 500 mp. În plus, colecția de ceasuri și bijuterii valorează acum doar 16.500 de euro, iar în declarația de avere nu mai figurează decât apartamentul achiziționat în 2017 și un autoturism VW Golf fabricat în 2016. Pe de altă parte, la capitolul Datorii, Grigorescu Cristina stă mult mai bine, având de restituit doar 55.000 de lei la ING.
În 2018, Cristina Grigorescu a declarat venituri în valoare de 10.000 de lei, obținuți din indemnizația de consilier local la primăria sectorului 1 și aproape 46.000 de lei obținuți din salariul încasat de la SC Amenajarea Domeniului Public 4.
Potrivit declarației de interese, Iuliana Cristina Grigorescu deține 75% din acțiunile companiei SC Muntenia Distribution SRL, unde este și administrator. Totodată, Grigorescu Iuliana Cristina este secretar executiv al Biroului Național – OFL România din cadrul PNL.
Un personaj interesant este și Silviu Grigorescu, fostul soț al Cristinei Grigorescu. Originar din Târgoviște, a terminat Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole la Universitatea Tehnică de Construcții București. Anul acesta a decis să se implice în proiecte imobiliare proprii, dar a păstrat și colaborarea cu Hanner.
În 2013, Silviu Grigorescu a ocupat o funcție de consilier la Ministerul Economiei, atunci când Varujan Vosganian era ministrul Economiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *