Lucian Beldeanu
Augustin Beldeanu

Augustin Lucian Beldeanu a intrat în Consiliul Local al Sectorului 2 din anul 2008 pe când era încă o tânără speranță a politicii. El era președinte la Tineretul Social Democrat din Sectorul 2 la momentul la care a acces în forul suprem de conducere al acestei unități administrative. Cu un an înainte să fie ales, Beldeanu primise de la părinți două apartamente sub formă de donație, iar în 2006 soția sa, Mariana Beldeanu își cumpărase la rândul ei un apartament.
Consilierul local avea în 2009 un autoturism marca Renault cumpărat în 2005 cu împrumut la bancă. Soții Beldeanu se aflau într-un conflict de interese vădit încă de dinainte ca Lucian Augustin să acceadă în Consiliul Local al Sectorului 2. El lucra la Loteria Română, un o regie în care mulți tineri aflați în anticamera politicii își găseau locul. Mariana Beldeanu lucra la Lotrom SA firma grecească urmărită penal pentru căpușarea Loteriei cu mai multe contracte controversate.
În primii patru ani de mandat, Augustin Lucian Beldeanu nu a adunat active importante. În afară de un depozit de 11500 de euro la Piraeus Bank, declarația lui de avere nu s-a schimbat cu mult. Din punct de vedere politic, anul 2013 îl găsește pe „cai mari”. Devine membru al Biroului Politic PSD București și membru al Consiliului Național al PSD.
În același an Beldeanu moștenește jumătate dintr-un teren de 1000 de metrii pătrați și dintr-o casă de 180 mp din satul Copaciu, comuna Ghimpați, județul Giurgiu. Cealaltă jumătate aparține tatălui său Ștefan. Acesta este un fost ofițer de miliție de la celebra Direcție de Cercetări Penale condusă de temutul Tudor Stănică, locul unde și-au pierdut viața mai mulți dizidenți anti-comuniști, printre care cel mai cunoscut caz este cel al lui Gheorghe Ursu.
În 2016, Lucian Augustin Beldeanu candidează la funcția de deputat. Cu această ocazie cumpără un Suzuki Vitara prin credit de la BCR. Este anul în care consilierul local PSD de la Sectorul 2 decide să își angajeze și soția la Primăria Sectorului 2.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *