Petre Chirică este un politician cu peste un deceniu de experiență în administrația publică locală și centrală.

În prezent pensionar, Chirică Petre se află la finalul primului său mandat de consilier general. El a candidat pe listele Alianței electorale PSD+UNPR.

Până să ajungă la CGMB, bărbatul a fost consilier local la Primăria sectoului 2, în perioada 2009 – 2016.

Averea lui Chirică

Petre Chirică deține cinci terenuri, două apartamente și un depozit. Astfel, el are trei terenuri agricole, dintre care  două moștenite (unul de un hectar, în Berceni și unul de aproape 10 hectare, în Călărași). De asemenea, în 2011, Chirică a mai achiziționat un teren agricol de 1,2 hectare, în Ilfov. Totodată, politicianul are și două terenuri intravilane în București  – unul de 435 mp, moștenit, în zona Baba Novac și unul de 140 mp, în zona Colentina, cumpărat în 2014.

Petre Chirică este și proprietarul a două apartamente. Primul, cu suprafața de 64 mp, este în Pantelimon și a fost achiziționat în 1983. În 2014, bărbatul a mai cumpărat un apartament de 75 mp, în Colentina. În 2002, el a moștenit trei sferturi dintr-un depozit de peste 200 mp, situat în zona Baba Novac.

De asemenea, bărbatul deține și un autoturism Renault, fabricat în 2011. El are în cont 87.000 de euro. În plus, este acționar la Unicredit Bank.

În anul 2019, Petre Chirică a câștigat peste 56.000 de lei. El a încasat aproape 32.000 de lei din pensie și circa 10.000 de lei din dividende. Chirică a primit și peste 14.000 de lei din indemnizația de consilier general.

În anul 2008, Petre Chirică și soția sa, Nadia Chirică, au înființat compania SC PEDROS INT SRL, care nu a funcționat niciodată. În 2016, când Nadia Chirică a decedat, partea sa din companie a fost moștenită de fiul lor, Andrei Petru Chirică.

Afacerile lui Petre Chirică

Petre Chirică deține și compania SC PAN COMPANY SERVCOM SRL. Potrivit MFP, în anul 2019 firma, care se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, a înregistrat un profit de aproape 217.000 de lei, cifra de afaceri netă fiind de circa 300.000 de lei.

Deși are o experiență de 12 ani în politică, bărbatul s-a remarcat doar prin lipsa bunului simț.

Potrivit Cetățeanul.net, „în martie 2017, la o ședință a Consiliului General al Municipiului București, prezidată de Gabriela Firea, viceprimarul Bucureştiului, Aurelian Bădulescu, i-a spus unei consiliere USR, Raluca Teodor, că „a lucrat în baruri în Anglia și că a fost prostituată”, conform declarațiilor acesteia. Femeia s-a ridicat în fața Consiliului General, ca să reclame acest lucru, moment în care niște colege au început s-o filmeze. În scenă a intrat consilierul PSD Petre Chirică, care a bruscat-o pe una dintre femei și i-a aruncat mobilul. Ulterior, Chirică a lovit-o peste cap cu un set de documente.”

Despre Petre Chirică s-a mai scris că a construit „un spațiu comercial cu regim de P+1 pe un teren lipit de Piața Miniș. Spațiul verde a fost distrus complet după ce terenul a fost retrocedat. Terenul în cauză fusese amenajat atât de fostul cât și de actualul Negoiță cu bănci și mese la care pensionarii și nu numai jucau șah și table”, scrie Cetățeanul.net.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *