Daniela Popa și-a făcut apariția în politică în 2016. Femeia a candidat pe listele Alianței electorale PSD + UNPR pentru un post de consilier local la primăria sectorului 1. În scurt timp, Popa Daniela a ajuns viceprimar al sectorului 1.

Daniela Popa este susținută de Goncea

Numirea ei a generat un scandal mediatic și a scos la iveală legăturile tinerei cu omul de afaceri Gheorghiță Liviu Goncea. Acesta este consilier local la Primăria sectorului 1, din 2016. Goncea deține pachetul majoritar al firmei Mit Motors International SRL. El  deține și compania Hera Cleaning SRL, de unde Daniela Popa a obținut salarii, înainte de a intra în politică.

Potrivit presei, în 2016, înainte de alegerile locale, Popa figura pe portalul e-licitatie.ro ca reprezentant al Hera Cleaning SRL. În mai 2016, Hera Cleaning SRL a câștigat un contract de curățenie la un spital de stat. Dealtfel, Hera Cleaning SRL, deținută de Georghiță Liviu Goncea, președintele UNPR sector 1, a câștigat mai multe contracte de curățenie. Compania a încasat 11 milioane de lei de la spitalul „Bagdasar Arseni” și 3,6 milioane de lei de la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”. Firma lui Goncea a primit 4,6 milioane de lei de la aeroporturile Otopeni și Băneasa și peste 14 milioane de lei de la Institutul Clinic Fundeni.

Averea Danielei Popa

La capitolul venituri și bunuri, Daniela Popa nu excelează. Astfel, singura sa avere declarată este un autoturism Fiat, fabricat în 2017. În 2019, ea a declarat venituri de peste 116.000 de lei, obținute din indemnizația de viceprimar. Ea are și datorii: un credit de 8.000 de euro contractat în 2018 și scadent în 2020.

Popa Daniela este vicepreședinte al filialei UNPR din sectorul 1. Ea deține certificate de absolvire a mai multor cursuri: expert fonduri europene, expert achiziții publice, manager de proiect, manager de securitate, managementul situațiilor de urgență, inspector resurse umane.

Daniela Popa a absolvit Facultatea de istorie din cadrul Universității București și Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Spiru Haret” și are un master în studii diplomatice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *