Image default
PSD

Florentina Gherghiceanu

Florentina Gherghiceanu este un politician cu experiență. Ea are un mandat de consilier local și unul de consilier general la activ. Despre Gherghiceanu se spune că ea este cea care înclină balanța în favoarea Gabrielei Firea în Consiliul General.

Potrivit Cancan „Florentina Gherghiceanu a intrat în ”Liga I a politicii” ca preşedinte al Organizaţiei de Tineret în ”Partidul Poporului” al lui Dan Diaconescu.” Jurnaliștii de la Cancan spun că în 2016 femeia a primit loc pe listele UNPR. Sursele Cancan susțin că Florentina Gherghiceanu a fost promovată de Neculai Onțanu pe filiera Alin Berbecaru.

Cariera politică a Florentinei Gherghiceanu a început în 2012, când a fost aleasă consilier local la Sectorul 2. În 2014, femeia a țintit mai sus și a candidat, fără succes, la alegerile europarlamentare.

În 2015, ea a fost, pentru câteva luni, consilier personal al ministrului Afacerilor Interne. Ea a fost consilierul lui Gabriel Oprea. Acest amănunt confirmă apropierea de UNPR și Onțanu. Trei ani mai târziu, Gherghiceanu Florentina a ocupat funcția de consilier al directorului TAROM.

Florentina Gherghiceanu și-a lansat părinții în politică

Nici părinții Florentinei Gherghiceanu nu sunt străini de lumea politică. Însă nu ei au fost cei care au propulsat-o pe fiica lor în prima linie a politicii, ci a fost exact invers.

Astfel, Georgeta Olimpia Gherghiceanu, mama Florentinei Gherghiceanu, magaziner la UMF Carol Davila, a fost consilier local la Sectorul 2 în perioada 2014 – 2016.

Stelian Gherghiceanu, tatăl Florentinei, administrator financiar UMF Carol Davila, a ajuns în 2014 în Consiliul de Administrație al RADET.

Bani buni de la diferite bugete publice

Potrivit declarației de avere, în 2018, Florentina Gherghiceanu a câștigat aproape 134.000 de lei. Gherghiceanu Florentina a încasat peste 45.000 de lei în calitate de consilier general și memnru ATOP. Ea a primit încă 81.000 de lei ca secretar – șef al Școlii Doctorale din cadrul UMF „Carol Davila”. Circa 8.000 de lei au venit ca stimulentul de inserție.

Cu toate acestea, Gherghiceanu Florentina nu deține case, terenuri, mașini, bijuterii sau obiecte de artă.

Conform declarației de interese, Gherghiceanu este membru al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) din cadrul SC Compania Municipală Iluminat Public București SA. Ea face parte și din AGA la Compania Municipala Agrement București SA. Femeia este membru al International Police Association. Ea face parte și din Sindicatului Personalului Didactic și Didactic Auxiliar al UMF „Carol Davilla”. Florentina Gherghiceanu este membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României.

Florentina Gherghiceanu și Ana Maria Gheorghe – „două prințese”

Gherghiceanu deține jumătate din compania Duas Princessas SRL (Două Prințese). Femeia a înființat firma în anul 2018, împreună cu Ana Maria Gheorghe (cea de-a doua „prințesă”). Potrivit site-ului Ministerului de Finanțe, în anul 2018 firma a înregistrat pierderi de aproape 14.000 de lei.

Florentina are o fetiță cu fotbalistul Andrei Lungu. Nașii de botez ai micuței au fost Sorin Oprescu și iubita acestuia, Adriana Nica.

Citește pe aceiași temă

Florin Cîțu: PNL a scăzut taxele și impozitele și nu le va mai crește

Constantinescu Gabriel

Lazar Neacsu

George Dumitrescu

Nina Săndulescu

Andrada Ionescu

1 comentariu

Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare: „M-am bătut pentru securitatea națională a României” - Lumea Politică 2 noiembrie 2020 at 9:34

[…] Fostul vicepremier spune că a decis să candideze ”la cererea militarilor şi poliţiştilor din toată ţara şi mai ales din Bucureşti” şi s-a arătat ”convins că va primi încrederea multor patrioţi români şi special a militarilor şi familiilor lor”. […]

Reply

Lasă un comentariu