Ion Poșircaru

Damian George este unul dintre consilierii locali din Primăria sectorului 1. George Damian a candidat, în 2016, pe listele Alianței electorale PSD + UNPR.
Singurul imobil pe care îl deține Damian George este o casă de vacanță cu suprafața de 150 mp situată în Sinaia, jud. Prahova, pe care a cumpărat-o în anul 2005.
Potrivit declarației de avere, în 2018, George Damian a încasat peste 9.000 de lei din indemnizația de consilier local, 7.000 de lei din salariul de la Kia Romauto SRL, dar și dividende în valoare de aproape 200.000 de lei de la Auto Nature SRL și PFA George Damian.
Deși în declarația de avere și de interese declară numai acele firme, George Damian mai deține părți sociale la Cardis Agent de Asigurare, Joy Factory și Sweet Fashion SRL.
La Cardis Agent de Asigurare (anterior denumită K Fleet Management Solutions), fără niciun angajat, Damian a avut în 2017 un rulaj de 370.000 de lei. În 2015 Damian George preluat părțile sociale ale Roxanei Damian și a devenit unic asociat.
Joy Factory a fost fondată în 2013 de Damian și Ramona Vătăjelu, o fostă colegă din industria auto care lucrează la Mitsubishi. În 2017, Ramona s-a retras din firmă în favoarea doamnei Doina Damian, mama politicianului. În 2017 firma nu a mai avut activitate după ce încheiase 2016 cu un rulaj de peste 200.000 de lei.
Sweet Fashion este o companie fondată de politicianul social-democrat-progresist împreună cu Mircea Eugen Priboi și Marin Briboi, copiii mult mai cunoscutului Ristea Proboi, fost colonel de Securitate și deputat PSD. Administratorul firmei la fondare era Robert Holt Evan, un investitor American din domeniul IT. În 2017 firma nu a avut rulaj și înregistra datorii totale de 900.000 de lei. Prin intermediul americanului Holt Evan, frații Priboi și George Damian sperau să aducă în România celebrul brand de haine al lui Jenifer Lopez.
Auto Nature SRL se ocupă de vânzarea de mașini și a rulat în 2017 aproape 1,2 milioane de lei și a realizat profit aproximativ egal cu cifra de afaceri, 1 milion de lei cu un singur angajat. PFA George Damian a fost radiată la începutul lui 2018.
Totodată, Damian George este și vicepreședinte al filialei sector 1 a Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR).
În 2016, numele lui George Damian apare în două scandaluri de presă. Hera Cleaning, o firmă care anterior s-a numit Damian Servicii SRL a câștigat o serie lungă de contracte de curățenie la mai multe instituții publice. În 2008 George Damian ieșise din societate în favoarea Ioanei Goncea, fata colegului său de partid, Liviu Goncea.
Rom Service Construct, o firmă care a câștigat mai multe contracte în Sectorul 2 a fost de asemenea legată în presă de numele lui George Damian. În 2012, firma câștigase un contract de 12 milioane de lei cu primăria colegului de partid de la UNPR. Din datele noastre, politicianul George Damian nu are nicio legătură cu firma respectivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *