Liviu Gheorghita Goncea
Gheorghita Goncea

GONCEA GHEORGHIȚĂ LIVIU
Cunoscut mai mult ca om de afaceri și supranumit ”Milionarul Kia”, Goncea Gheorghiță Liviu este, din 2016, consilier local la primăria sectorului 1, fiind ales pe listele Alianței electorale PSD + UNPR.
Gheorghiță Liviu Goncea este un personaj cu ștate vechi în politică. Astfel, el a făcut parte din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) încă din 2004. În acea perioadă s-a remarcat după ce Traian Băsescu la acționat în instanță pentru calomnie.
Până în 2006 a figurat pe listele PSD, în 2007 el a câștigat ca independent un post în cadrul CGMB. Ulterior, Goncea Liviu s-a înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), a plecat apoi la Partidul Mișcarea Populară (PMP), însă s-a întors la UNPR în cele din urmă.
În 2012, Gheorghiță Goncea a candidat, din partea UNPR, pentru postul de primar al sectorului 1. În același an, Goncea Liviu Gheorghiță a candidat, de data aceasta din partea PP-DD, pentru un post de deputat în sectorul 1. Omul de afaceri nu a obținut, însă, niciuna dintre funcțiile vizate.
Patru ani mai tarziu, în 2016, Gheorghiță Liviu Goncea a candidat tot pentru două funcții – de consilier local, din partea Alianței PSD + UNPR (funcția ocupată în prezent), în luna iunie și de senator (fără succes), pe listele PMP, în luna decembrie. În același an, Ioana Goncea, fiica lui Liviu Goncea, a reușit să ocupe un post de consilier în cadrul CGMB.
Goncea continuă să fie în opoziție cu personaje celebre. În 2017 el a reclamat-o pe Chlotilde Armand, consilier local al USR la Sectorul 1, pentru calomnie. De asemenea, el este printre membrii UNPR care contestă fuziunea dintre acest partid și PMP în acest sens fiind parte în mai multe procese.
Potrivit declarației de avere, Goncea Liviu a cumpărat, în 2002, 40% dintr-un teren intravilan cu suprafața de aproape 800 de mp situat în sectorul 1 al Capitalei. În 2003, Gheorghiță Liviu Goncea și soția sa, Goncea Aurora, au cumpărat două terenuri intravilane cu suprafața totală de 1.700 de mp, situate în Sinaia, jud. Prahova. În același an, cei doi soți au achiziționat și o casă de vacanță cu suprafața de 250 de mp, situată tot în Sinaia, jud. Prahova.
Liviu Goncea deține și un autoturism Mitsubishi, fabricat în anul 2013, dar și o colecție de ceasuri, în valoare totală de 10.000 de euro. În plus, Gheorghiță Liviu Goncea are bani puși deoparte la BRD, CEC și Unicredit, atât în moneda națională (aprox. 64.000 de lei), cât și în euro (peste 237.000 de euro) și dolari (peste 97.000 de dolari).
În 2018, Goncea Gheorghiță Liviu a încasat aproape 9.000 de lei din indemnizația de consilier local și aproape 118.000 de lei din salariul de la Kia Romauto SRL, unde lucrează și soția lui, pe un salariu de aproximativ 30.000 de lei.
Potrivit declarației de interese, Goncea Liviu deține pachetele majoritare ae firmelor MIT MOTORS International SRL (51%), KIA ROMAUTO SRL (51%), Hera Cleaning SRL (54%) și Baltic Marine Grup SRL (51%), dar și 1% din acțiunile ISUZU ROMAUTO SRL. Gheorghiță Goncea este și administrator al firmelor firmelor MIT MOTORS International SRL și Baltic Marine Grup SRL.
Gheorghiță Liviu Goncea este și membru fondator al Fundației PROAQUA, membru al Fundației TOP AQUA și al Asociației de Pescuit Sportiv și Agrement Comana, dar și vicepreședinte al UNPR.
Comparativ cu anul 2017, observăm diminuarea pachetului de acțiuni deținut la MIT MOTORS International SRL, de la 77,8% la 51 de procente, dar și faptul că nu mai este administrator și asociat în firma Pandora Turism Rural SRL.
Potrivit site-ului Ministerului Finanțelor Publice, compania MIT MOTORS International SRL a înregistrat, în 2017, un profit de peste două milioane de lei. În același an, compania avea datorii care depășeau 61 de milioane de lei.
KIA ROMAUTO SRL a fost, anul trecut, într-o situație similară. Astfel, deși compania a înregistrat un profit de peste 10 milioane de lei, datoriile erau de peste 60 de milioane de lei.
Nici Hera Cleaning SRL și Baltic Marine Grup SRL nu fac excepție de la regulă, prima înregistrând, în 2017, un profit de circa 290.000 de lei și datorii de peste două milioane de lei, iar cea de-a doua un profit de puțin peste 60.000 de lei și datorii de peste 13 milioane de lei.
Curios este faptul că firmele controlate de Gheorghiță Liviu Goncea au datorii care depășesc 136 de milioane de lei, în condițiile în care au câștigat numeroase contracte cu statul (Hera Cleaning – contracte de curățenie în valoare de 11 milioane de lei cu spitalul „Bagdasar Arseni”, de 3,6 milioane de lei cu Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, de 4,6 milioane de lei cu aeroporturile Otopeni și Băneasa, dar și cu TVR și de peste 14 milioane de lei cu Institutul Clinic Fundeni, MIT MOTORS International SRL – mașini în valoare de aproximativ un milion de lei pentru CNADNR etc.).

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul