Numele comun și discreția par a fi secretul succesului în politică. Cel puțin în cazul Ioanei Mihaela Neacșu a funcționat această rețetă, ea reușind să ocupe poziții importante în instituții de stat timp de un deceniu, fără a ajunge în atenția opiniei publice.
Ioana Neacșu a intrat în politică în anul 2008, când reușit să ocupe atât funcția de director al liceului teoretic Grigore Moisil din Capitală, cât și un loc în Consiliul local al Primăriei sectorului 6, unde a stat preț de două mandate. În 2016, Mihaela Neacșu a candidat, pe listele Alianței electorale PSD + UNPR, pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), pe care l-a și obținut.
În prezent, Ioana Mihaela Neacșu este inspector în cadrul ISMB, dar și membru al Adunării Generale a Acționarilor Companiei Municipale Iluminat Public București SA și ai Companiei Municipale Medicală București. Neacșu Ioana face parte și din consiliul director al Institutului Național de Studii și Cercetări în Administrația Publică.
Mihaela Ioana Neacșu este căsătorită cu Traian Neacșu, al cărui traseu profesional nu diferă prea mult de cel al soției sale. Astfel, dacă în 2011 Traian Neacșu era angajat al PSD București, ulterior el a ocupat funcții importante la Primăria sectorului 6 și la Primăria Municipiului București.
Neacșu Mihaela și soțul său, Traian Neacșu, dețin un teren intravilan de 865 de mp situat în Clinceni, dar și trei locuințe în București – o garsonieră de 21 de mp obținută în anul 1988, un apartament de 65 de mp cumpărat în anul 2000 și un apartament cu suprafața de 112 de mp, moștenit de Neacșu Traian în anul 2016. Totodată, în 2018, Ioana Neacșu a moștenit o jumătate dintr-o casă cu suprafața de 182 de mp, situată în Bragadiru.
Mihaela Neacșu are și două mașini – un Opel Astra și Opel Corsa, ambele fabricate în anul 2015, dar și un depozit de 25.000 de lei.
Potrivit declarației de avere, Neacșu Mihaela Ioana a câștigat, în 2017, circa 85.000 de lei, din mai multe surse: aproape 62.000 de lei în calitate de inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), circa 15.000 de lei din indemnizația de consilier general, 900 de lei în calitate de formator la Casa Corpului Didactic București și 6.500 de lei de la Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională. Pe de altă parte, Traian Neacșu a câștigat aproximativ 49.000 de lei ca șef serviciu la Primăria sectorului 6 și 10.000 de lei în calitate de inspector la Primăria Capitalei. Totodată, el a mai obținut 24.000 de lei din închirirea garsonierei și a unui apartament, dar și 12.500 de lei din indemnizația de la CM Străzi, Poduri și Pasaje București S.A.