Bughiu Luminita

Iolanda Luminița Bughiu este un profesor de la Școala nr. 112 din București care s-a apucat de politică sub umbrela UNPR. În 2012 ea a candidat din partea acestui partid pentru funcția de consilier local

în Sectorul 2. La momentul respectiv nu avea terenuri, nu avea casă sau apartament, iar venitul anual era sub 13.000 de lei. Soțul Luminișei Bughiu, Sorin Adrian Bughiu era în 2012 subofițer operativ la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și avea un salariu modest de numai 25200 de lei pe an.
Profesoara nu a avut noroc, iar în 2016 și-a încercat din nou șansele. În declarația de avere a apărut un Opel second hand din 2004, iar venitul Luminiței Bughiu s-a mărit la puțin peste 17000 de lei. De această dată ea a reușit să intre în Consiliul Local Sector 2. Locul pe listă i-a fost garantat și de funcțiile politice pe care le ocupa: Vice-președinte al UNPR Sector 2, Președinte al OFUNPR Sector 2, Vice-președinte al Organizației Nanționale de Femei a UNPR. Din declarația de avere a dispărut soțul de care femeia a divorțat în 2014. În mod atipic, domiciliul copilului a fost stabilit la Sorin Bughiu, iar Luminița Bughiu trebuie să-i plătească acestuia o pensie alimentară de 25% din venitori.
Imediat după intrarea în consiliu, profesoara declara și un venit anual de 18000 de lei, mai mare decât salariul de profesor, de la firma Comindal SRL. Iolanda Luminița Bughiu declara că este PR Manager pentru firma respectivă.
La o simplă căutare pe internet putem vedea că această firmă are interese economice uriașe în zona Pieței Obor, chiar lângă Primăria Sector 2. Firma era în 2009 unul dintre principalii sponsori ai Partidului Democrat Liberal. Cu toate acestea, patronul firmei este Ion Glăvan, coleg de partid și de consiliu local cu doamna Iolanda Luminița Bughiu. Acest lucru ne face să înțelegem faptul că nu calitățile de PR au recomandat-o pe doamna Bughiu pentru funcția și salariul de la Comindal.
Din punct de vedere financiar, salariul de la firma colegului de partid nu a ajutat-o prea tare pe Luminița Bughiu. Ea este în proces cu Casa de Ajutor Reciproc București alături de soțul ei Sorin Adrian Bughiu și de o anume Diana Nechita. De asemenea, Iolanda Bughiu este urmărită în fața judecătorilor și de Ultimo Portofolio Investment pentru un credit nerambursat. Și la EOS KSI România, politicianul are o datorie. Niciunul dintre aceste împrumuturi nu se regăsesc în declarațiile de avere ale doamnei Bughiu.
Iolanda Bughiu a intrat în atenția presei după o ședință a Consiliuli Local Sector 2 când a spus despre niște cetățeni revoltață că sunt „animale”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *