Image default
PSD

Ionel Florian Lixandru

Ionel Florian Lixandru este, din 2016, consilier local la primăria sectorului 1. Florian Lixandru a candidat pe listele Alianței electorale PSD + UNPR

, fiind, unul dintre oamenii de încredere ai Gabrielei Firea. Lixandru Florian Ionel a fost numit în primăvara acestui an în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației Naționale.
Ionel Lixandru nu are o avere impresionantă, deși banii nu l-au ocolit. Astfel, în 2007, el a cumpărat, împreună cu soția sa, o casă cu suprafața de 500 mp, în comuna Mogoșoaia, jud. Ilfov, pentru care a plătit aproximativ 53.000 de lei. În 2008, cei doi au achiziționat, cu aproape 100.000 de lei, o casă de vacanță aflată în comuna Fundata, jud. Brașov. Între timp, Lixandru Ionel Florian a divorțat. El a rămas cu casa de vacanță, iar ea (Alina Corina Greere) cu casa din Mogoșoaia. În 2018, însă, au făcut schimb de proprietăți.
Lixandru Florian mai deține un autoturism Audi fabricat în 2014, dar și economii în valoare de 10.000 de lei și 2.500 de euro.
În 2018, Lixandru Ionel a declarat venituri obținute din mai multe surse: aproape 67.000 de lei obținuți din salariul de la ISMB, 3.000 de lei din salariul de la Școala Gimnazială Titu Maiorescu (diferențe salariale), 1.200 de lei din salariul de profesor la Colegiul Economic Virgil Madgearu, circa 3.400 de lei din salariul de la ADDE (rest salariu expert Erasmus+), aproape 9.000 de lei din indemnizația de consilier local la primăria sectorului 1 și 180 de lei din salariul de la SC Soft Skills Trading SRL, unde a lucrat ca evaluator competențe.
Nici în anii anteriori veniturile lui Florian Ionel Lixandru nu au fost de neglijat. Astfel, în 2014, el a încasat peste 560.000 de lei (brut) de la ISMB, bani proveniți din participarea în cadrul unui proiect finanțat de Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
Potrivit declarației de interese, Ionel Florian Lixandru deține firma SC Fix Consulting SRL, înființată în 2003 și este asociat în companiile SC Staff Contab Plus SRL (fostă SC Lixcontab Plus SRL, înființată în 2011, alături de fosta soție) și SC Alfatour Plus SRL. Interesant este că niciuna dintre aceste firme nu pare să fi funcționat vreodată.
Florian Lixandru este expert contabil în cadrul CECCAR București, membru al FSI Spiru Haret, consultant fiscal în cadrul Camerei Consultanților Fiscali și stagiar în cadrul Camerei Auditorilor Financiari din România.

Related posts

Clotilde Armand face dezvăluiri: „Tel Drum a mai primit niște milioane bune de la PSD”

Andrada Ionescu

Sondaj IMAS mai. PSD a scăzut semnificativ în preferințele electoratului dar adevărata surpriză vine de la partidul lui Ponta

Consilierul Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, și-a dat demisia la o zi de la investitură

Constantinescu Gabriel

Paul Stănescu, atac la Răzvan Cuc: „Mai jos de atât ce poate să fie?”

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea, numărul 1 pe listele PSD la alegerile parlamentare. Și Marcel Ciolacu va candida

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu, apel către președinte: Să evite „ciolaniada”. Iohannis să accepte un guvern minoritar condus de Alexandru Rafila

Andrada Ionescu

Leave a Comment