Adriana Antipa
Larisa Antipa PSD Sector 1

Adriana Larisa Antipa a pornit în politică de jos. Anul 2008 o găsea ca și funcționar al Primăriei Sectorului 1 unde era susținută de către PSD. Ea este, conform profilului de Facebook unul dintre politicienii care provin din serviciile secrete. Antipa a lucrat la Brigada Antitero a SRI înainte de a se apuca de treburi serioase.
Adriana Larisa Antipa este născută în 1968 și a terminat liceul de Matematică Fizică nr. 1 din București în anul 1987. În perioada tulbure a comunismului nu știm ce a făcut domnișoara Adriana Larisa, dar este cert că abia peste cinci ani începe cursurile Academiei Naționale de Informații (școală superioară patronată de Serviciul Român de Informații).
Oficial, Adriana Larisa Antipa a lucrat în perioada în care nu a studiat ca și electronist la Automatica București, iar în 1990 a luat contact direct cu politica fiind șefă la tineretul Frontului Salvării Naționale.
În 1991 se angajază la SRI, iar în 1992 este admisă la facultate pentru a deveni ofițer. Termină studiile în 1997 (nu știm de ce au durat 5 ani) și mai lucrează doar 3 ani pentru SRI, demisionând și angajându-se Energy Consult, o firmă deținută de Dumitru Aurelian Rădoi și Cezar Marian Filip. Din 2001 până în 2006 ea a lucrat la Global Protection System, o firmă la care a fost unic asociat chiar Adriana Larisa Antipa. Firma a fost vândută apoi de femeie către Petre Sotir un personaj din apanajul lui Buzăianu și al Energy Holding.
În 2008 Adriana avea un apartament cumpărat cu 11 ani mai devreme împreună cu soțul ei, Maricel Antipa care lucra tot la SRI. Cei doi dețineau două mașini personale și o colecție impresionantă de bijuterii și tablouri care aveau o valoare de 55.000 de euro. De asemenea, soții Adriana Larisa și Maricel Antipa aveau 110.000 de euro „pe circuit” cum ar spune celebrul Nuțu Cămătaru.
Conform declarației de avere a Adrianei Antipa ea a împrumutat diverse persoane cu respectiva sumă de bani. Nu știm dacă împrumuturile au fost cu sau fără dobândă, dar ele au rămas active multă vreme.
Deși avea atâți bani încât să își permită să împrumute alte persoane, Adriana Antipa avea propriile datorii la bănci. Ea trebuia să returneze în 2008 aproape un miliard de lei vehi către BRD. Aceasta ne face să ne întrebăm dacă ea este o afaceristă proastă sa dacă dobânda băncilor este mai mică decât dobânda încasată de la persoanele care luau bani de la familia Antipa.
Adriana Antipa era, în 2008, în afară de funcționar la PS1 și angajat al Societății Naționale Plafar SA firmă la care statul era decident și, implicit, angajarea femeii era politică. Tot politică fusese decisă și numirea ei în același an în Consiliul de Administrație al CET Grivița.
În anul 2012 social democrata era deja director general la CET Grivița și primea pentru această funcție 125.000 de lei. Ea își păstrează această funcție și după ce este aleasă pe listele USL ca și consilier local al Sectorului 1 din București.
În 2014 o regăsim pe Adriana Larisa Antipa în aceiași poziție de angajat al CET Grivița de unde primea 115.000 lei. Surprinzătoare este suma primită drept indemnizație de consilier local – 90000 lei. Practic suma este de aproape 10 ori mai mare decât media indemnizației de ședință. Veniturile familiei social democrate se completau cu pensia de-a dreptul burgheză a soțului – peste 9000 de lei pe lună.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *