Ion Poșircaru

Începător în ale politicii, Marius Adrian Pavel a candidat, în 2016, pe listele Alianțeielectorale PSD + UNPR, pentru un loc în Consiliul General al MunicipiuluiBucurești (CGMB). Cu toate că partidul i-a asigurat funcția vizată, de cândeste consilier la Primăria Capitalei, Adrian Pavel nu a ieșit în evidență cuactivitatea sa.

Practic, Marius Pavel și-a văzut propriul interes, el reușind să obțină o detașare la ANCOM, pe un post de director, remunerat corespunzător.

Potrivit declarației de interese, Pavel Adrian, jurist de profesie, este asociat unic și administrator al firmei Pro Lex Consult SRL, înființată în anul 2003. Firma a avut o perioadă bună în 2013 și 2014, când a raportat profit de circa 50.000 de lei/an. Ulterior, rezultatele au fost mult mai slabe, mergând chiar în pierdere. Totodată, Pavel Marius Adrian a fost asociat în firma Cosmetic & Beauty Distribution SRL, înființată în anul 2009, dar care pare să nu fi funcționat vreodată.

Conform celei mai recente declarații de avere, Adrian Marius Pavel a cumpărat, în anul 2016, alături de soția sa, Simona Pavel, un apartament cu suprafața de 44 de mp, situat în sectorul 2 din București. Pentru e deveni proprietari, cei doi au contractat un credit în valoare de aproape 138.000 de lei pe o perioadă de 20 de ani. Tot în 2016, soții Pavel au făcut un credit de nevoi personale în valoare de 23.000 de lei și au împrumutat suma de 35.000 de lei de la o persoană fizică. Ambele împrumuturi sunt scadente în anul 2021.

În ceea ce privește veniturile familiei Pavel, în 2017, Marius Adrian Pavel a câștigat peste 32.000 de lei ca angajat al Companiei Naționale Poșta Română, aproape 74.000 de lei de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), unde a fost detașat pe funcția de director al Direcției Logistică și 43.000 de lei din indemnizația de consilier general. Pe de altă parte, soția sa, Pavel Simona Alexandra a câștigat, în 2017, doar 16.500 de lei din salariul primit de la MET&CON TEAM SRL.

Firma este patronată de fostul fotbalist Florin Bratu, Florentina Teodorescu, Paul Teodorescu și Ion Purecel. Compania este distribuitor exclusiv al produselor grupului internațional Centravis, producător de țevi inoxidabile. Purecel Petru Filip a fost la rândul său „transferat” la finele lui 2017 de la Met Con Team la ANCOM pentru a fi coleg cu Marius Adrian Pavel, soțul angajatei sale de la firmă.

Metoda transferului din privat în administrația publică este des folosită de politicieni pentru a justifica salarii uriașe sau pentru a scăpa de examene și concursuri de ocupare a funcțiilor bine plătite.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *