Cosmin Fodoroiu
Cosmin Fodoroiu PSD

Cosmin Marius Fodoroiu, născut la data de 08 octombrie 1982, a apărut pe harta politicii după anul 2012 când a acces în Consiliul Local al Sectoruliu 1.
Pe atunci el avea un teren de 2000 mp în Argeș și un apartament de nici 70 mp în București. Fodoroiu deținea 170.000 de lei și 24.000 de euro. El a trecut în postura de consilier loca din cea de antreprenor, fiind director tehnic la Media Advertising SRL din București.

Soția sa, Cristina Fodoroiu lucra la Lacrist Internațional SRL, o firmă la care soții Fodoroiu erau asociați. La momentul intrării în politica „mare” Cosmin Fodoroiu deținea participații la Mercur Consulting și Metropolitan Public Media.

În 2015 averea familiei Fodoroiu a rămas aproape neschimbată, numai angajarea doamnei Cristina Fodoroiu la Ara Art Collections a schimbat ușor veniturile. Cosmin Fodoroiu a devenit membru în consiliul de administrație al Ciclop SA, o firmă a Primăriei București.

În anul 2016 soții Fodoroiu păstrează aceiași avere care aparent nici nu scade, nici nu crește. O casă începe să se construiască pe terenul din Argeș, iar părțile sociale de la Mercur Consulting și Metropolitan Public Media se volatilizează.
După alegerile din 2016, Cosmin Marius Fodoroiu nu mai intră în consiliul local al Sectorului 1. Ajunge să fie angajat pe o funcție de execuție. În decembrie 2016, conform unei declarații de avere aflăm faptul că Fodoroiu este consilier principal în cadrul Primăriei Sectorului 1. El păstrează și stipendia de la Ciclop SA.

Un an mai târziu, în 2017, Cosmin Fodoroiu este deja numit director executiv în cadrul Primăriei Sectorului 1. Declarația de avere din 2018 consemnează finalizarea lucrărilor la casa din Argeș și faptul că salariul de la Media Advertising SRL pe care anterior îl încasa Cosmin Fodoroiu, acum îl încasează soția sa, Cristina Fodoroiu, probabil din motive de incompatibilitate.

Firmele lui Cosmin Fodoroiu

În 2007, actualul director de investiții de la Sectorul 1 apărea asociat alături de cumnatul său Cristian Tudose și de sora sa Ilona Fodoroiu ca asociat la Clean World SRL din București. Firma a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri de numai 162000 lei.

Lacrist International SRL, firma la care soția politicianului lucrează, a fost fondată tot în 2007 de către Cosmin Marius Fodoroiu și Cristina Laura Ghinoiu, actuala sa soție. Firma este un fel de agenție de turism cu un singur angajat și care nu a rulat cu adevărat bani mulți niciodată.

Metropolitan Public Media a fost fondată în 2008 de politicianului Fodoroiu, Mariana Stan, Danuț Lucian Ghindeanu și Liviu Jurowska. Compania a avut activitatea suspendată până în 2016, iar în 2017 a rulat puțin peste 100 de lei.

În 2009, Doina Iulia și Cosmin Fodoroiu fondează societatea Construcții Civile și Reabilitări SRL. În societate apare la un moment dat și sora lui Cosmin, Ilona Fodoroiu. Printre asociați se perindă mai multe persoane: Mișu Hermina, Mihai Teodor Adrian și Homeag Cătălin Mihai. Firma fondată de Cosmin Fodoroiu primea 54 de contracte în 2018 atribuite direct de către instituții de învățământ din Sectorul 1.

Prestările erau de spălat geamuri sau curățenie generală. În total, firma a primit 600.000 de lei din aceste „cadouri”. Acești bani se adaugă unor sume mult mai mari încasate din 2016 -2017. Atunci s-au operat 185 de contracte semnate fără licitație pentru același tip de prestări.

Blocul politicianului

În nicio declarație de avere a lui Fodoroiu nu apare firma Quantum Proprety Management SRL în care soția sa, Fodoroiu Cristina Laura deține un sfert din participații.  Ceilalți asociați sunt: Ioan Militaru, Constanța Gheorghe și Adrian Nicolae Vigheciu. Firma a fost fondată în 2017 și se ocupă cu închirierea și subânchirierea bunurilor imobiliare. Firma are active de aproape un milion de lei, cifră sensibil egală cu datoriile totale.

La scurt timp după înființare, prin adresa nr. 9831/14.03/2017 firma solicită acordarea unei autorizații de construcție pe strada Cornescu, nr. 75 din Sectorul 1. Societatea construiește un bloc cu două etaje subterante, parter, 3 etaje și un al 4-lea etaj retras. Autorizația de construție este emisă în iulie 2018, iar la o lună distanță aceasta este modificată de autoritățile locale din Sectorul 1 la cererea beneficiarului.

Adrian Nicolae Vigheciu este o persoană importantă. Vigheciu este administratorul public al Sectorului 6 din București.

Afaceri cu statul

Firma Media Advertising este deținută de Cristian Adrian Tudose, cumnatul lui Cosmin Fodoroiu, actualmente consilier local la Sectorul 1. Firma are în 2017 o cifră de afaceri de 6,1 milioane de lei și 34 de angajați fiind o companie agenție de publicitate. Compania deține mai multe panorui publicitare.

Tot Tudose a preluat de la Fodoroiu și Mercur Consulting, firmă care se ocupă cu un domeniu de activitate apropiat administrațiilor locale. Compania face amenajări peisagistice. Ea a rulat în 2017 suma de 1,1 milioane de lei, bani încasați din activitatea a 12 angajați.

Societatea și-a schimbat denumirea în Landschaft Mixt SRL. Așa a primit în 2018 un număr de 4 contracte de curățenie de la instituții de învățământ din Sectorul 1. Autoritatea unde Cosmin Fodoroiu este director de investiții, iar cumnatul său Tudose este consilier local.

Leave a comment

Lasă un răspuns