Simona Butacu

Valentina Simona Butacu este cunoscută ca unul dintre oamenii de încredere ai Gabrielei Firea. Ea este o fostă ziaristă transformată în politician. Simona Butacu se află la finalul celui de-al doilea mandat de consilier local la Primăria sectorului 6.

Atât în 2012, cât și în 2016, Valentina Simona Butacu a candidat pe listele Partidului Social Democrat (PSD). Dealtfel, Butacu este vicepreședinte al Organizației PSD Sector 6.

Simona Butacu – educația

Femeia este absolventă a Școlii Superioare de Jurnalistică (2004). În 2011, Simona Butacu a terminat un master în Management Politic în cadrul Institutului Academic de Studii Postuniversitare „Ovidiu Șincai” din București. În perioada 2016-2017, femeia a urmat un program de studii postuniversitare în administrație publică. Ea a studiat în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Simona Butacu și-a început cariera jurnalistică în anul 2001, ca redactor la ziarul „Ultima oră”. În perioada 2002 – 2003, Butacu a lucrat pe monden, la revista VIP. Între 2003 și 2009 a fost redactor/realizator la Festivalul Callatis, transmis de TVR. Simona Butacu a lucrat și pentru alte emisiuni difuzate de postul public de televiziune – „Veni, video, vici”, „Coolmea distracției”, „Dănutz SRL”, „Cu Irina la cafea”.

În perioada 2007 – 2009, Butacu Valentina a lucrat la KanalD. Din 2009 până în 2010 a fost Manager Proiect la Acoustic Sound Design SRL. Firma a fost înființată în 2004 de Gabriel Daniel Nedelcu.

Simona Valentina Butacu, fostă Ratz, a fost căsătorită cu Nicolae Butacu, producător evenimente la Stage Expert. Acesta i-a dăruit un băiețel și jumătatea sa din apartamentul pe care l-au cumpărat împreună. Prin natura activității, firma Stage Expert are mai multe contacte cu Primăria Capitalei sau primăriile de sector din București.

Averea social-democratei

Potrivit declarației de avere, în 1999, consiliera a cumpărat un apartament de aproape 50 de mp. Imobilul este situat în Tecuci. În 2007, Butacu Simona Valentina și Butacu Nicolae au achiziționat un apartament de 50 de mp în București. Peste nouă ani, femeia a făcut un credit ipotecar pe 30 de ani. Ea a împrumutat 312.000 de lei pentru a cumpăra un teren de 160 mp și o casă de 120 mp în Tunari, jud. Ilfov. Femeia are în conturi 24.000 de lei.

În 2016, Simona Butacu a primit bunuri în valoare de peste 44.000 de lei, în urma unei donații făcute de Daniela Ratz. Un avocat cunoscut din Tecuci, aceasta este, probabil, mama Simonei Butacu, fostă Ratz.

Câștiguri bugetare pentru Simona Butacu

Doi ani mai târziu, social democrata a câștigat aproape 180.000 de lei. Toți banii au fost obținuți din surse bugetare. Aproape 39.000 de lei a încasat de la Compania Municipală Agrement București SA.

Alți peste 25.000 de lei au venit din indemnizația de consilier al Gabrielei Firea. 12.000 de lei a luat ca și consilier local. Cea mai mare sumă, 66.000 de lei, au venit ca salariu de consilier al directorului Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA.

Aproape 37.000 de lei au fost încasați tot de la o companie publică. Butacu a fost membru în CA la Compania Municipală Publicitate și Afișaj București SA.

Angajată fictiv?

Butacu a intrat în atenția publicului atunci când un document exploziv a fost publicat de Europa Liberă. 

Este vorba despre un raport al Consiliului de Administrație de la o firmă înființată de Gabriela Firea. Managerii  Companiei Municipale Tehnologia Informației București susțineau că social democrata „pare a fi un angajat fictiv”.

„Doamna Butacu Simona-Valentina pare a fi un angajat fictiv, deoarece nu am identificat niciun document care să ateste faptul că își desfășoară activitatea în societate sau în folosul societății. La data verificărilor întreprinse de noi nu exista nicio dovadă a existenței sale în societate (condică de prezență, documente justificative ale activității sale, desfășurată în interesul companiei)” se arată în raportul întocmit de membri Consiliului de Administrație.

Consiliera Gabrielei Firea primea numai de la această companie municipală suma de 8000 de lei în fiecare lună.

Afaceri pentru Simona Butacu

Conform declarației de interese, Butacu Valentina deține 50% din compania Eurotrust Trading Filiala București SRL. Asociata social-democratei era Ojog Mihaela Elena. Compania a fost înființată în anul 2010, iar Simona Butacu a devenit acționar în anul 2011. Ea a preluat atunci 50% din firmă. Compania nu a avut activitate în ultimii ani.

În anul 2009, femeia a înființat, împreună cu Nicolae Butacu, Moon Production 2009 SRL. Societatea, care nu a funcționat niciodată, a fost dizolvată în anul 2016.

Tot în anul 2009, Valentina Butacu a înființat Shiny Production Concept SRL, fiind asociat unic. La finalul anului 2017, Butacu Simona i-a cedat compania lui Ratz Oprea, avocat, care este, probabil, tatăl său. În anul 2018, Shiny Production Concept SRL a raportat un profit de doar 300 de lei, cifra netă de afaceri fiind de peste 205.000 de lei. În anii anteriori, compania a mers în pierdere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.