Aeroportul Otopeni este mai scump decât cel din Paris, în condițiile în care salariul mediu de la noi nu se apropie de niciun chip de cel din Franța. Europarlamentarul român Vlad Gheorghe a publicat recent o comparație de prețuri și a găsit și explicația: șpaga pe care o plătesc patronii, și pe care trebuie să și-o recupereze de la clienți. Adică, de la români, în bună parte.
Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni este mai scump decât Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, este concluzia europarlamentarului român Vlad Gheorghe. Acesta a publicat pe Facebook imagini din care reiese clar diferența.
Reiese clar că prețurile din Aeroportul Otopeni sunt mai mari decât prețurile din Aeroportul Charles de Gaulle, transmite B1TV.
Produsele din Aeroportul din Otopeni au ajuns să fie un lux pentru mulți dintre turiștii care trec pe acolo. O apă plată costă 10 lei, o cafea costă 20 de lei, iar o felie de pizza sau un sandviș poate să coste mai mult de 40 de lei.
Dacă în Aeroportul din Otopeni un suc Coca-Cola la 0,5 l costă 23 de lei, în Aeroportul Charles de Gaulle, aceeași sticlă costă 3,95 euro (19.49 lei).
Europarlamentarul Vlad Gheorghe este de părere că prețurile din Aeroportul Otopeni sunt mai mari din cauza spăgii dată la chirie, banii fiind recuperați de la călători.
„Aeroportul Otopeni mai scump ca Parisul. Suc la București = 4,66 Euro, la Paris = 3,95 Euro.
La Otopeni e cu taxă. De corupție.
Așa se fac milioanele: se dă șpagă la chirie și se jupoaie călătorii după aia.
Poze făcute de mine, azi. Toată lumea are același preț, nu există concurență”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.
Dan Negru, revoltat de prețurile din Aeroportul Otopeni
Și prezentatorul Dan Negru a ajuns să fie revoltat de prețurile din România. Prezentatorul TV a ajuns pe Aeroportul Otopeni și a avut parte de o surpriză neplăcută. La un magazin din aeroport, prețul pentru o apă plată la jumătate de litru era de 8,5 lei.
„Un zbor din București până la Salonic-Grecia costă cât trei (3) litri de apă plată în aeroportul Otopeni. Apa e românească, aeroportul e tot românesc ca și fraierul care a luat-o, eu. Bișnițarii care mi-au vândut-o, români și ei…”, a scris Dan Negru pe Facebook.
Leave a comment