Familia fostului președinte OSIM Teleorman implicată în afaceri cu statul. Firma afaceriștilor, acum liberali, are peste 20 de contracte încheiate cu instituțiile statului. Ultimul „tun” – aproape 18 milioane de lei pentru un drum din Teleorman.
Firme cu relații dar și cu zero angajați
Cele trei firme câștigătoare ale contratului de modernizare în valoare de peste 3 milioane de euro sunt Stemad Construct SRL, Tresor Express SRL și Xsbroadproject SRL.
Stemad Construct SRL îl are ca administrator pe Ștefan Epure. Firma condusă de acesta își desfășoară activitatea în județele Dolj și Mehedinți, are peste 17 contracte cu statul care însumate sunt peste 10 milioane de euro în numai 3 ani.
Compania are ca obiect de activitate construcția de drumuri și autostrăzi, o cifră netă de afaceri de peste 3.9 milioane de lei și doar 19 angajați.
Tresor Express SRL este firma condusă de Mihaela Sorana Burcescu. Aceasta este cumnata fostului președinte OSIM Teleorman Cătălin Marian Burcescu.
De asemenea, soțul afaceristei a fost la conducerea comunei Drăgănești-Vlasca din Teleorman. Acesta a deținut funcția de Administrator Public.
În firma familiei Burcescu lucrează conform declarației de avere a fostului președinte OSIM, inclusiv soția dumnealui ca secretară.
Firma are peste 22 de contracte cu principalele instituții ale statului, printre care Primăria Gălățeni, Primăria Stejaru și Primăria Cosmești.
În doar 3 ani de la înființare, firma a ajuns la o cifră de afaceri de peste 3 milioane de lei cu doar 11 angajați.
Xsbroadproject SRL este o firmă de apartament din Motru, fără angajați declarați dar totuși condusă de administratorul Nicolae Costinel Borontea.
Cu zero angajați firma condusă de afaceristul gorjean are peste 20 de contracte încheiate cu majoritatea instituțiilor statului din județul Teleorman.
Compania se ocupă cu studii de fezabilitate și are o cifră de afaceri de peste 272 de mii de lei.
Drumuri și podețe noi
Edilii comunei Piatra din Teleorman au contractat servicii de modernizare a drumurilor de la ei din comună.
Aceștia își doresc ca prin reabilitarea drumurilor să îmbunătățească calitatea vieții și a activităților locuitorilor permițând totodată asigurarea unei circulații rutiere și pietonale confortabile și mai sigure.
De asemenea se dorește mărirea vitezei de circulație și se speră ca prin modernizarea drumurilor să se creeze noi locuri de muncă pentru locuitori prin dezvoltarea mediului economic.
Lungimea totală a drumului ce va fi modernizat este de 7.8km. Vor fi construite și câteva podețe noi.
Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni de la finalizarea lucrării.
Criteriul principal de atribuire a contractului este componenta financiară care a avut o pondere de 75% în timp ce componenta tehnică, mai exact experiența profesională a celor ce vor lucra pe șantier este de doar 10%. Restul de 15% a fost alocat perioadei de garanție.