cornel blaja

Un profesor de educație fizică din Teleorman a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, după ce ar fi agresat sexual minore în timpul orelor. Este vorba despre fostul președinte PSD al Consiliului Județean Teleorman, Cornel Bleajă. Acesta a fost exclus din PSD din cauza comportamentului său „nociv”.

Abuzul a ieșit la iveală după ce una dintre eleve, în vârstă de 15 ani, ar fi refuzat să mai meargă la școală. Fata i-a spus ulterior dirigintelui că a fost abuzată de profesor și că acesta a sărutat-o, scrie publicația Investigatoria. O altă elevă de 13 ani susține același lucru. Contactat de publicație, reacția profesorului a fost de-a dreptul halucinantă. A cerut să i se dea definiția sărutului. Iar directorul școlii l-a scuzat că așa obișnuiește el să fie apropiat de copii, să îi ia în brațe și să îi sărute „părintește”. Tot directorul școlii a confirmat însă că urmează să deschidă o anchetă internă. Între timp, bărbatul a renunțat la catedră.

Părinții uneia dintre fete au depus o plângere la Parchetul Zimnicea, iar polițiștii i-au deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală. PSD a anunțat că l-a exclus pe Bleajă din partid.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public privind acuzațiile grave care i se aduc domnului profesor Bleajă Cornel, pentru presupuse fapte incompatibile atât cu profesia dumnealui cât și cu calitatea de membru PSD, organizația județeană a PSD Teleorman se delimitează total de comportamentul nociv, imoral și periculos descris de ancheta jurnalistică care îl vizează pe colegul nostru de la Zimnicea, conduită despre care nu am avut cunoștință”, se arată într-o postare pe Facebook a PSD Teleorman. „Nu am tolerat și nu vom tolera asemenea manifestări și acte, presupuse a fi fost consumate de un cadru didactic, cu atât mai mult cu cât este vorba despre infracțiuni care lezează persoane minore. Ne exprimăm regretul profund pentru tot ceea ce am aflat din presă, în urma anchetei jurnalistice întreprinse și îi informăm pe cetățeni că vom lua decizia corectă în funcție de rezultatele anchetei administrative și de cel al investigațiilor demarate de organele de cercetare în drept”, se mai arată în postare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *