De Black Friday, oamenii ar trebuie să strângă cureaua, nu să fie largi

De Black Friday, oamenii ar trebuie să strângă cureaua, nu să fie largi la pungă pentru a-și cumpăra obiecte care nu sunt neapărat necesare, dar pentru că sunt la reducere, consideră un analist economic. Vin vremuri grele, iar grija față de bani trebuie să primeze spune el. Românii se înghesuiesc acum de frica viitoarelor scumpiri, spune Adrian Negrescu.

Nu există neapărat un public-țintă pentru acest tip de eveniment, ci „cam toată lumea are nevoie de lucruri mai ieftine în această perioadă” a explicat analistul Adrian Negrescu, vineri dimineața, la PsNews.

Am putea spune că e un paradox de Black Friday 2022, pentru că oamenii în mod normal ar trebui să strângă cureaua, să se gândească la iarnă, la facturile care urmează, dar, iată, se îmbulzesc, chiar putem vorbi de acest lucru, în magazine, pe internet, pentru a cumpăra, din disperarea de a cumpăra la preț redus și cred că acesta este principalul argument care îi determină să facă cumpărături mai multe decât anul trecut de Black Friday, în tentativa de a se proteja în fața scumpirilor”.

Toată lumea se așteaptă ca de sărbători prețurile să crească, mai ales la cadourile de Moș Crăciun, motiv pentru care cele mai multe lucruri se cumpără acum, de Black Friday, cu reduceri semnificative. E o dorință de a te proteja, practic, în fața inflației, iar Black Friday reprezintă un instrument bun din această perspectivă”, a adăugat el.

Întrebat despre profilul cumpărăturilor, analistul a explicat: „Nu cred că este un public neapărat țintă pentru Black Friday, cam toată lumea are nevoie de lucruri mai ieftine în această perioadă – și vorbim aici de la scutece pentru copii, la bunuri care nu sunt perisabile pentru sărbătorile de iarnă, și mă refer aici la băuturi alcoolice, la zona asta de produse alimentare specifice sărbătorilor, la vacanțe și la electronice, electrocasnice care să consume mai puțin curent electric”.

Mai mult decât atât, vânzări semnificative se anunță astăzi la îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru că sunt reduceri semnificative pe site-urile de profil și ne putem face garderoba de iarnă dacă avem bani, apropo, asta e important, să ai ceva bani pentru chestia asta, la niște prețuri mai bune decât o să fie de sărbători. Acesta este de fapt spiritul Black Friday, poate chiar în acest an vedem într-adevăr ce înseamnă un adevărat Black Friday față de anii trecuți, când, într-adevăr, multe dintre reduceri erau de fapt niște scam-uri, erau prețuri crescute puțin înainte de Black Friday și apoi reduse special pentru a da senzația că e un discount la mijloc”, a mai spus el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *