Spitalele CFR din țară ar putea fi preluate de armată, în rețeaua spitalelor militare. Este însă o situație delicată pentru unul din cele mai vechi și prestigioase spitale din țară, Spitalul Witting din București.
Spitalul Witting, cu o tradiție de 100 de ani, ar putea trece la Spitalul Militar Central, conform unor discuții despre posibila reorganizare. Dr. Daniela Drăgoescu, șef secție Medicină Internă la Spitalul Witting, a declarat că personalul spitalului este îngrijorat și indignat de această perspectivă. Ea a subliniat că Spitalul Witting este modernizat, funcțional și se autofinanțează, oferind servicii medicale atât rețelei de transporturi, cât și altor categorii de pacienți.
Dr. Daniela Drăgoescu a menționat că, în cazul trecerii la Spitalul Militar Central, Spitalul Witting ar dispărea după 100 de ani de activitate și ar oferi gratuit un spital funcțional și modern către această instituție.
„Un spital cum este Spitalul Witting, cu o tradiție de 100 de ani, care este modernizat, este un spital funcțional, care nu are datorii, se autofinanțează și care deservește mii de pacienți atât din rețeaua transporturilor, cât și din alte categorii, pur și simplu va dispărea, după 100 de ani în care mulți medici și-au depus sufletul și priceperea să trateze oameni. Nici măcar nu ni s-a oferit posibilitatea să se păstreze individualitatea și personalitatea juridică a spitalului, indiferent de ordonatorul de credit. Practic, oferim acum de Crăciun, cu titlu gratuit, un spital funcțional și modern către Spitalul Militar Central”, a spus dr. Daniela Drăgoescu într-o emisiune B1TV.
Medicul a precizat că trecerea la un sistem militarizat ar afecta accesul pacienților la serviciile medicale, mai ales că unii sunt arondați la Casa Națională de Sănătate. Drăgoescu a evidențiat și impactul asupra comisiei centrale de siguranță a circulației, care funcționează în cadrul spitalului și nu ar putea opera în rețeaua sanitară a MS-ului în cazul trecerii la un spital militar.
Leave a comment