Deputata USR, Diana Buzoianu, a comentat recent acuzațiile grave care îl vizează pe profesorul universitar Alfred Bulai, subliniind că, dacă autoritățile ar acționa „rapid și eficient”, în următoarele săptămâni ar putea ieși la iveală „sute de astfel de cazuri” de hărțuire sexuală.

Buzoianu a explicat că „dacă autoritățile și instituțiile publice și-ar face treaba”, măsurile de sancționare a abuzurilor ar putea dezvălui o realitate alarmantă. „Vă garantez că în următoarele câteva săptămâni ar ieși la iveală sute de astfel de cazuri”, a afirmat deputata, luni, într-o emisiune B1TV.

Referindu-se la comportamentul profesorilor acuzați, Diana Buzoianu a declarat: „Realitatea este că profesorii ăștia sunt cunoscuți exact și de corpul profesoral, și de zeci, sute de studenți. Ca să ajungi să hărțuiești sexual și să ajungi în punctul acesta cu o victimă, de fapt profesorul respectiv cu siguranță a avut încercări cu zeci de alte persoane”.

Deputata a adăugat că, în multe cazuri, acești profesori au fost protejați de instituții, afirmând: „Deci noi suntem în punctul în care astăzi legislația este relativ slabă pe acest punct. Se pare că după zeci de cazuri ieșite publice, universitățile nu prea și-au făcut treaba singure să îi sancționeze pe acești oameni. De cele mai multe ori, profesorii respectivi au fost cei care au fost apărați împotriva victimelor”.

Buzoianu a subliniat necesitatea unor măsuri mai ferme din partea autorităților pentru a aborda aceste probleme sistemice, evidențiind că „oamenii ăștia sunt promovați” în ciuda acuzațiilor. Deputata USR a subliniat importanța unei reacții rapide și eficiente din partea statului pentru a proteja victimele și a preveni astfel de abuzuri în viitor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *