Mamele care au născut după data de 12 aprilie 2024 și provin dintr-o categorie vulnerabilă pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele cu nou-născuți defavorizate, precum și mecanismul de implementare aferent, devin aplicabile odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2024″, a anunțat instituția.

Pentru a beneficia de acest sprijin, femeile trebuie să facă parte dintr-o categorie vulnerabilă, cum ar fi beneficiarele venitului minim de incluziune, mamele cu dizabilități, mamele în situații critice (calamități, violență domestică etc.), mamele fără acte de identitate, mamele minore și mamele cetățeni străini sau apatrizi din zone de conflict.

Listele cu beneficiari sunt centralizate de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile județene, și transmise de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru efectuarea plății”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.

Tichetele vor fi distribuite de autoritățile locale, iar termenul pentru ridicarea acestora este de 90 de zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *