Vicepreședintele Kamala Harris a luat un avans semnificativ față de fostul președinte Donald Trump în preferințele electoratului american, arată un nou sondaj realizat de Facultatea de Drept Marquette.

Conform studiului desfășurat între 24 iulie și 1 august, în cazul includerii candidaților terți, Kamala Harris conduce printre alegătorii probabili cu 50% din intenția de vot, față de 42% pentru Trump.

Acest rezultat marchează o îmbunătățire considerabilă a poziției democraților față de sondajul din mai, când Trump conducea cu 44% față de 41% pentru Joe Biden, transmite B1TV.

„Harris este, de asemenea, lider în rândul alegătorilor înregistrați, cu 47% din voturi față de 41% a lui Trump”, menționează analiștii care au comentat sondajul.

Într-o confruntare directă, Harris își menține avantajul, fiind susținută de 52% dintre alegătorii înregistrați, în timp ce Trump obține 48%. În rândul alegătorilor probabili, Kamala Harris are un avantaj și mai mare, cu 53% față de 47% pentru Trump.

Aceste rezultate marchează o schimbare semnificativă față de sondajul din mai, când Trump era favorit cu 51% dintre alegătorii probabili, iar Biden obținea 49%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *