Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat într-un recent interviu că ar fi dispus să îi ofere un post în cabinetul său miliardarului Elon Musk, dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

Această declarație vine în contextul în care Elon Musk, fondatorul SpaceX și CEO-ul Tesla, și-a exprimat public susținerea pentru Trump în cursa prezidențială. Musk a menționat că a avut discuții cu Trump pe teme precum schimbările climatice, migrație și conflictul din Ucraina.

Trump a vorbit la modul laudativ despre Musk, afirmând: „Îl respect foarte mult pe Elon Musk, iar el mă respectă. La fel ca mine, el crede că această țară are mari probleme și este în mare pericol.”

Relația dintre cei doi pare să fie una apropiată, The Wall Street Journal notând că Musk și Trump conversează regulat la telefon pe diverse subiecte de actualitate, transmite B1TV.

În ceea ce privește politicile specifice, Trump a menționat că ar lua în considerare eliminarea creditului fiscal de 7.500 de dolari pentru achiziționarea de vehicule electrice. „Creditele fiscale și stimulentele fiscale nu sunt, în general, un lucru foarte bun”, a declarat Trump într-un interviu acordat Reuters după un eveniment de campanie în Pennsylvania.

Este de remarcat că după preluarea Twitter-ului (acum X) de către Musk în 2022, contul lui Trump pe platformă a fost restabilit, deși fostul președinte nu a revenit activ pe rețea, cu excepția postării celebrei sale fotografii „mug shot” din august 2023.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *