O tânără care a făcut videochat în Iași se confruntă cu acuzații de evaziune fiscală. ANAF a început procedurile împotriva ei, calculându-i impozite și penalități la venituri nedeclarate de aproximativ 300.000 de euro.
O tânără fostă angajată a unui studio de videochat se confruntă cu acuzații din partea ANAF pentru nedeclararea unor venituri substanțiale, estimate la aproximativ 300.000 de euro.
Autoritățile fiscale susțin că tânăra ar datora impozite în valoare de circa 50.000 de euro pentru sumele primite între aprilie 2017 și decembrie 2020. Potrivit fiscului, după ce a renunțat la activitatea de videochat, protagonista a continuat să primească fonduri de la patru bărbați din străinătate, din Olanda, Anglia şi Statele Unite, cu care a menținut ceea ce ea descrie drept „relații de prietenie”, transmite B1TV.
În apărarea sa, tânăra argumentează că banii au fost folosiți pentru necesități personale și educaționale. „Am plătit chiria, taxele la facultate, diverse intervenții medicale”, a declarat ea, adăugând că o parte din sumă a fost cheltuită pe călătorii. Ea și-a recunoscut totuși dependența de jocuri de noroc, o mare parte din fonduri ajungând la casele de pariuri.
Punctul central al apărării sale se bazează pe clasificarea acestor sume ca „daruri manuale”, o categorie care, susține avocatul său, ar fi „exceptată de la impozit”.
Tânăra susține că banii au ajuns la ea sub formă de donații, astfel că Fiscul nu ar trebui să impoziteze aceste sume. Și avocatul tinerei susține că acestea nu intră în categoria „prestări servicii” și nici la „venituri din surse neidentificate” ci „daruri manuale”.
ANAF consideră sumele ca fiind venituri impozabile.